6 órás 230-as pulzus

Tisztelt Doktornő! 32 éves, nem dohányzó, változatosan táplálkozó, kifejezetten vékony férfi vagyok. Külföldön élek. Másfél hete rosszullét jött rám, átlagban folyamatos 230-as szabálytalan pulzus, torokszorítás, mellkasi fájdalom. 6 óra elteltével kardiológus látott, azonnal hívta a mentőket, infúziót kaptam, Valsalva módszerrel sikerült a pulzusomat 100-ra levinni. Szerinte vírusos fertőzés az ok, másfél hete aspirint szedek. Verapamil 120mg-ot reggelente. Tegnap csináltak EKG-t, elvileg nem láttak rajta semmit. Verapamil helyett 1.25mg Bisoprololt írtak fel napi egyszer. Igazából nem szeretnék gyógyszert szedni ha nem nagyon indokolt. Vérnyomásom rendben van. Torokszorítást, háti- és oldalsó, illetve szívfájdalmat érzek, ami munka közben fokozódok. Nagyon hamar fáradok, és ami nagyon aggaszt, hogy állandóan érzem a szívdobogásomat még a nyugalmi 80-as pulzusommal is. Egyébként a pulzusom és vérnyomásom nagyon hamar emelkedik még nagyon kicsi, nevetségesnek mondható "stresszhelyzetben" is. Mi a véleménye Doktornő? Nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező! Mindenképpen javasolnék ismételt EKG-vizsgálatot, illetve a szív ultrahangos vizsgálatát is a tünetek alapján. Laboratóriumi vizsgálat is ajánlott: vérkép, vércukor, ionok, máj- és vesefunkció, süllyedés, CRP valamint TSH meghatározás is. Leletek birtokában lehet dönteni a további teendőkről. Úgy gondolom, hogy szüksége van néhány nap pihenésre, ezalatt végeztesse el a vizsgálatokat! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 30., 19:21; Megválaszolva: 2015. január 31., 20:40
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...