Szívburok adheasio

Tisztelt Kardiológus! Október elején tengerben csípett meg valami azt követően este mellkasi fájdalom, hányás hasmenésem lett. Itthon 1 héttel később sem múlt el, a vizsgálatok során EKG eltérésekből peri-myocarditiszt valószínűsítettek.Rá 1 hónappal készült szív MR ami lényegében negatív volt (a pericardium lemeze kissé merev de nem vastagabb benne fizionális menny. folyadék) panaszaim továbbra sem múltak, saját költségre január elején mellkas CT: a pericardiumon mindkét oldalon adheasio van. A területés kórházba azt mondják hogy ezzel nem kell foglalkozni, az EKG eltéréseim továbbra is megmaradtak, panaszaim továbbra is a mellkas fájdalom illetve gyengeség és hőemelkedés. Az lenne a kérdésem hogy ezzel az adheasioval mi a teendő? Tényleg nem kell foglalkozni vele? Már oylat is hallottam hogy műteni kell. Köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívburok gyulladás témában

Kedves Kérdező! Szívburok gyulladás következményeként látható a CT-n az eltérés. Súlyos esetben a heges szívburok akadályozhatja a szívkamrák megfelelő tágulását, de erről azonban itt nincs szó. A tartós hőemelkedés miatt infektológiai konzultáció is javasolt. További teendőkről néhány újabb vizsgálat után lehetne dönteni (ismételt szív ultrahang, speciális laboratóriumi tesztek) . Jobbulástt kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 16., 14:33; Megválaszolva: 2015. január 17., 16:03
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...