megvolt a terheléses ekg

Kedves Dr. Nő! Kérdeztem Öntől a halm. extráim kapcsán, már sok mindent próbáltam de nem jöttek rá, hogy mi lehet a baj. Javasolta a terheléses ekg-t, elmentem rá meg is van az eredmény: "A terhelés panaszt, ritmuszavart, kóros ekg változást nem provokált. A submax frekvenciát elérte" vagyis nincsen baj. Rábeszéltek egy holterre (40e huf) ami nem is lett volna baj. Le kelett irnom mikor mit csinálok stb, meg is történt és mikor leadtam a holtert akkor átadtam a mellékelt levelet is melyben leírtam, hogy a "diódák " közül leseesett néhány hajnalban valamikor és amikor felkeltem kb 11 órakor tettem vissza. A szokásos extrák voltak a normál időszakban vagyis amíg nem esett le a dióda...de sztem ezt a dr nő nem olvasta el vagy meg sem kapta...már megnyugodtam járok autogén tréningre, nem is, örültem, hogy jó lett a terheléses amit ugye Ön is javasolt. Aztán meglett a holter eredmény ami hát nem is tudom, hogy mondjam de ennek az egésznek a legmélyebb bugyraiba taszított: " A felvételen sinus ritmus mellett gyakori SA blokk, 1 kamrai revolúció tartamára max RR120 msec, söaradikus KES, néhány alkalommal nSVT max 11 tagú, néhány alkalommal bigeminia supraventicularis ES-kből. Kóros pausa, 30 sec-t meghaladó proxysmusa nem volt." V: gyógyszeres kezelés mellett kontr javasolt. Megkaptam az eredményeket volt hogy 265 volt a pulzusom a reggeli órákban ez nem létezik....ebből gondoltam, hogy nem olvasta el a mellékelt levelet és, hogy ekkor már tuti le volt esve a dióda mert ez hajnalban volt vagyis 6 körül Felírt nekem nebibeta 5mg-ot 2 szer felet és ha rámjön az extra roham akkor vegyek be még egy felet....Ha nem javul kell mennem ritmusspecialistához, bár a dr nő szerint nem veszélyes a dolog. Borzasztóan félek és már igazán betegnek érzem magam a nebibeta nem hat a sandonormmal sokkal jobb volt a pulzusom. MINDEN LELET NEGATÍV JÓ AZ UH, A VÉR, AZ EKG A TERH. VIZSG. Erre itt van ez. Leírná nekem, hogy mit jelentenek a holter értékelést követő megállapítások? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező, többféle extraszisztolé és ritmuszavar van a Holter alapján. Az jó hír, hogy terhelésre nem jelentkezett ritmuszavar. Nem tudom, hogy készült-e pillanatfelvétel a ritmuszavarokról, tehát van-e EKG görbe a problémás részekről. Minden orvosi egyetemi klinikán van ritmuszavar ambulancia, ide kellene elmenni a leletekkel, (időpont, beutaló szükséges) itt az elektrofiziológus szakember eldöntheti a leletek alapján, hogy van-e további teendő. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. december 14., 15:36; Megválaszolva: 2014. december 14., 22:16
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...