ECHO-val min. aorta insuff. észlelhető

Tisztelt Dr Nő A minap jártam a kardiológián és az ott kapott leletemhez szeretnék némi magyarázatot kérni, mivel is állok pontosan szemben. Ami megmaradt az orvossal folytatott beszélgetésből hogy: "szív bill, -kapcsolatos és hogy a vér kicsit vissza áramlik." //A kapott leletet csatolt kép formátumban küldöm a kérdésben// Tüneteim leginkább: Az a véleményem jóval fáradékonyabb vagyok mint kellene lennem koromhoz képest. Hamar elfáradok, kimerültnek érzem magam. Azt kell mondanom napjaimban leginkább bágyadtnak, fáradtnak, kimerültnek érzem magam. Sokszor semmi erőm. Tényleg nem tudom mire vélni ezt az erőtlenség, fáradtság érzést, főleg fizikai terhelésnél. (de lehet a rendszertelen alvás is egyben kiváltója lehet a fáradtság érzésnek, ezen is gondolkodom) Sokszor későn hajnal 1-2 kor fekszem és másnap sokáig is alszom (ha tehetem) vagy éjfél környékén, és kelek 5h kor (munkánál)) Szeretném továbbá kikérni az Ön véleményét (lelet alapján) mennyire súlyos, és igényel e különösebb odafigyelést, illetve életviteli odafigyelést. Fizikai terhelés, mozgás... Előfordulnak továbbá furcsa szívdobogás érzetek, ezt úgy tudnám leírni: A semmiből egyszer csak szaporábban, érezhetőbben (nagyobbat? ) ver a szívem, mindez kb 2-3 másodpercig tart, ezt szédülés, fűl zúgás hasonló tünet NEM kíséri. Gyakoriságát ha kellene mondanom, talán 3 havonta 1 alkalom. Válaszát előre is köszönöm! ui: születésemkor szívnagyobbodást diagnosztizált az orvosom, de azt mondta: majd kinövi a gyerek. Most a kardiológián említettem ezt az orvosnak, azt mondta ez nem áll fent. Illetve a leleten mért vérnyomásom azért is magas picit, mert izgultam a rendelőben, illetve a pici stressz a várakozás miatt. Egyébként olyan 125-137 65-77 között változik. 52-60 közötti pulzussal.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza billentyű hiba témában

Kedves Kérdező, a leírás alapján a billentyűkön nincs szerkezeti hiba, de egy kis záródási rendellenesség tapasztalható az aorta billentyűn, valószínűleg Önnel született állapot. (úgy lehet elképzelni mint egy ipari lengőajtó két szárnyát, amely nem zár pontosan egymásra) Ez a szív munkáját nem befolyásolja, a fáradékonyságot nem magyarázza. Speciális teendőt nem igényel, egészséges életmód folytatása javasolt. A sport tevékenységek közül kerülni kell a nagy erőkifejtéssel járó emeléseket! Ritmuszavar gyanúja miatt érdemes 24 órás EKG (Holter) monitorozást végeztetni, ha nincs is panasz a vizsgálat alatt, akkor is adhat fontos információt a szívműködésről. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. december 06., 01:25; Megválaszolva: 2014. december 06., 20:11
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...