Vérnyomás probléma

19 éves vagyok, körülbelül 3 éve jelentkeztek vérnyomás problémáim. Sokszor magas a vérnyomásom, ilyenkor jelentkezik nehézlégzés, erőtlenség, mellkas tájékon nyomás. Illetve a minap a jobb alkaromon az eremnél áramütésszerű érzés(többször jelentkezett) és mintha görcsbe lenne a kezem, olyan érzés volt. Kardiológián voltak..de elvileg semmi bajom nincsen. Mitől lehet ez? Lehet komolyabb következménye?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szimuly Sándor válasza szív témában

Kedves Levélíró!

Feltételezem, ha járt kardiológián, akkor a vérnyomása be van állítva, azonban a panaszai alapján ez nem biztos, hogy így van. Panaszai hátterében lehet a fenti ok, túlsúly, esetleg pulmonológiai (tüdőgyógyászati) ok. Célszerű lenne háziorvosát felkeresni, aki ellenőrzi a vérnyomását, ha szükséges rendel további kivizsgálást. Az alkarjánáljelentkező panaszai az alapbetegséggel nem függnek össze.

Üdv:

Kérdés: 2014. október 13., 10:57; Megválaszolva: 2014. október 14., 14:47
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívinfarktus?
3 napja szúr a szívem néha 5-10 mp-ig, illetve tegnap óta a bal kezem is kicsit faj. Ezenfelül 1 hete megfaztam. Ez a szúró érzés lehet a...
szívpropléma?
Tiszteletem! Kb 1 hete naponta többször szúr a bal mellkasomba inkább szúrkáló fájdalom, este fekve is előjön.esténként pedig van hogy 100-110 a...
Mellkas röntgen lelet értelmezés
Tisztelt Dr. Bene Orsolya! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 34 éves férjemnek mellkas röntgen lelete: "Tiszta tüdőmezők, rekeszek és...
mrtg.
Jó napot! Szeretnék érdeklődni, hogy mit jelent ez: "meredek állású, enyhén puerilis tipusú szív"? Előre is köszönöm!
MIt jelent az, hogy a bal kamra...
Kedves doktor úr/ doktor nő! Tegnap jártam röntgenen, 20 éves vagyok, most voltam elöször, mert háziorvos beutalót adott, virusfertözés miatti...