Mi lehet a bajom?

Egy éve volt az első rosszullétem! 3 napig buliztunk közben ittunk is rengeteg alkoholt! 4. napon este kocsiba ültünk, de nem én vezettem! Lezsibbadt a kezem a lábam izzadtam, a szívem majd kiugrott a helyéröl, kiszáradt a szám, nem volt erőm! Orvosi ügyeletre mentem ahol azt mondták kimerültség! vérnyomásom 150/80 volt! Legközelebb 3 hónap múlva volt hasonló rosszullétem! Háziorvosom ekg-t csinált, de minden rendben volt! Ideggyógyászhoz utalt be aki helex sr 0.5 tablettát írt fel! Javulást nem éreztem tőle ezért 3 hónapi szedés után abbahagytam! Sokszor felmegy a pulzusom majd lelassul, fáradtnak érzem magam, szédülök sokszor meg fáj a fejem! Nem lehet h szívritmuszavar okozza a tüneteimet? Ha az lenne kimutatta volna az ekg vizsgálat? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Árki Ildikó válasza ritmuszavar témában

Tisztelt Kérdező!

Szívritmuszavart nem lehet minden esetben kimutatni egyetlen EKG készítésével, mert lehet, hogy a vizsgálat idején éppen nincs ritmuszavar. Kardiológia vizsgálat során lehet pontosabbat mondani. Amennyiben nem érezte megfelelőnek az ideggygógyász által javasolt gyógyszert, és a tünetek megmaradtak, jelentkezzen nála kontroll vizsgálaton, illetve, ha még eddig nem volt, laborvizsgálat végzése is javasolt.

Az Ön által is említett alkohol fogyasztás, túlterhelés azonban nem tesz jót a szervezetnek. Vigyázni kell még fiatal korban is a szervezetünk "kizsákmányolásával".

Mielőbbi jobbulást kívánok. Üdvözlettel: dr. Árki Ildikó

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 03., 18:16 ;Megválaszolva: 2013. január 04., 10:59
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Ritmuszavar, reflux
Kedves Doktornő! Több mint fél éve diagnosztizáltak ritmuszavarral, kamrai és pitvari extrákkal (24 órás holter alapján napi ütések 8%-a megy...
Ritmuszavar
Szívritmus zavar a semmiből?
Terhességi szívritmus zavar
Szokatlan EKG: aggódjak?