"170-180" szívritmus probléma

Kérdésem a következő: időnként a legváratlanabb időben (alvás közben is akár) beindul a szívem. (havi átlag 3-4-szer) 170-180 ilyenkor a pulzusszámom."Kiver a víz", néha szédülök is. Ez eltarthat 1-2 percig, de 2-3 órán át is. A háziorvos vérvételre és szív ultrahangra küldött. Az ultrahang eredményét feltöltöttem. A kardiológus nem adott semmilyen gyógyszert, de tanácsot se, ha fellép a gyors szívverésem mit is csináljak, hogy lehetne leggyorsabban lecsökkenteni. Én azt tapasztaltam, ha összegörnyedve "préselek" egy nagyot dobban vagy egyet kihagy és visszaáll a normálisabb ütemre. A vérnyomásom nem magas, csak a pulzusszámom nagy. Lisonormot szedek évek óta, napi 1-et. 150-160 volt a v.nyomásom, amikor felírták, azóta rendben van. Mit tanácsol mivel tudnám megelőzni vagy ha mégis "beindul" a szívem minél előbb lelassítani? ultrahang: Ao: 28 mm, IVS: 9 mm, Bp: 39 mm, HF: 9 mm, BK.Dd: 53 mm, EF 67%, BK.Ds: 33 mm, Normál tágasságú szívüregek, jó globális bal kamrafunkció, Szegmentális falmozgászavar nem látható, Mitrális prolapsus (anterior vitorla) Dopplerrel kóros áramlás nem látható. E/A: 90/82. Diagnózis: I3410 a kéthegyű billentyű prolapsusa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívdobogás témában

Kedves Kérdező! Jól megfigyelte, hogy a préselés segít a panaszon, én is ezt szoktam tanácsolni a hasonló panaszokkal küzdő betegeknek. Érdemes lenne 24 órás EKG monitorral elcsípni a panaszt, esetleg ha sokáig tart, akár ügyeleten is EKG-t kellene csináltatni. Ez feltétlenül szükséges a pontos diagnózishoz. Az Önhöz közeli orvosi egyetem elektrofiziológiai szakrendelés felkeresését javaslom a dokumentációval, itt elmondják milyen módon lehet segíteni ezen a ritmuszavaron. A szív ultrahangon látottak amúgy nem magyarázzák a tüneteteket, egy minimális eltéréstől, melynek jelentősége nincs, ez egy normál lelet. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. szeptember 13., 11:58; Megválaszolva: 2012. szeptember 15., 22:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.