Magas vérnyomás és magas pulzusszám

Jó napot kívánok. 14 éves vagyok. A nyár elején egy kicsit megrázott az áram, nem sebesedett be és nem is volt heg vagy bármilyen "folt" a helyén. Csak egy kicsit bizsergett a kezem ahol megrázta. Akkor elkezdtem az interneten olvasgatni miket okozhat az áramütés. Majd én bebeszéltem magamnak, hogy nekem biztosan szívproblémám lett ettől. Ez már amolyan pánikbetegséggé fejlődött, és júliusban kórházba kerültem magas vérnyomás és magas pulzusszámmal. Csináltak a kórházban 2x is EKG-t, vettek vért, ultrahangot is csináltak a pajzsmirigyemre és a veséimre, de minden negatív lett. Az orvos szerint a stressz miatt volt az egész. A kardiológus szerint az egész a pánikbetegség / stressz miatt volt. Napi 3-4-szer szoktam extrasystolékat is érezni, lehet ez is a pánikbetegség miatt. Augusztusban rendszeresen mérten a vérnyomásom és a pulzusom. A pulzusom 100 körüli értéket mutatott, a vérnyomás normális 120/80 volt. Szeptemberben is rendben volt a vérnyomás, és a pulzus is kezdett csillapodni, 120/80 a pulzus pedig 75-80 volt. Most viszont megint rámjött ez a dolog és a vérnyomásom 140/100 a pulzusom 80-90 között van. Kértünk beutalót a kardiológushoz, oda viszont csak két hónap múlva kerülök be. Mitől lehet ez önök szerint? Megjegyzem sokat szoktam olvasgatni a szívbetegségekről és lévén hogy hipochonder is vagyok, sok tünetet is produkáltam úgymond; pectus carinatum -om is van, ám ez elvileg nem befolyásolja a szívemet az orvosok szerint. Viszont sehogy nem bírok lenyugodni és azon idegeskedek miért magas a vérnyomásom és miért érzek néha extrasystolékat. Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívprobléma témában

Kedves Kérdező! A stresszhormonok (pl. adrenalin) eleve emelik a pulzust és a vérnyomást, tehát ha idegeskedik akkor ez önmagában okozhatja a panaszokat. Ebben az életkorban rendszeres - heti 3x-4x 1-2 óra testmozgásra, sportolásra napi 8 óra alvásra, teljes cola és energiaital tilalomra van szükség. A számítógépes játékok kerülése is javasolt. Az egészséges életmód mellett várhatóan szűnni fognak a panaszok. Jobbulást kívánok! Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. október 02., 14:38; Megválaszolva: 2012. október 03., 22:28
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Meddőségi vagy vérképzési...
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A probléma szexuális együttlétek után jelentkezik. Az elmúlt 2 év során fokozatosan alakult ki, és erősödött fel....
Közepes fokú aorta...
Bisoprolol szedése
Ugye nem szív eredetű? 2.