Koleszterin csökkentő és a multivitamin alkalmazása

T. Címzett! Magas(8 körüli triglicerid szint) koleszterin értékre "ROXERA 30 mg " gyógyszert írtak fel. Azt szeretném megkérdezni, hogy ennek a szedése mellett lehet-e multivitamint szedni, amelynek egyes alkotó részei is rendelkeznek koleszterin csökkentő hatással? Ki lehet-e váltani a sztatin alapú gyógyszert olyan vitaminokkal ami jó hatással van a koleszetrin szintre. Olvastam, hogy a koleszterint csökkentő gyógyszerek a sztatinok családjába tartoznak, és ez az anyag károsítja az izom tömeget, bele értve a szív izomzatát is, ezáltal növeli a szívelégtelenség bekövetkeztét. Édesapám és a Nagymamám is szívelégtelenségben halt meg, sajnos láttam is, ezért félek, hogy olyan gyógyszert szedek ami ehhez vezet. Különösen konkrét betegségem nincs, nem magas a vérnyomásom, a cukor normális, húgysav érték volt magas, de a gyógyszer mellett normális lett. A Betalocot gyors pulzás miatt szedem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza vitamin témában

Kedves Kérdező! Ez a triglicerid érték igen magas, először is diéta szükséges. Még az sem biztos, hogy ez lesz a végső megoldás a problémára. Az ön által szedett gyógyszer biztonságos, de laboratóriumi kontroll szükséges, amely az esetleges izomkárosodást kimutathatja a vérből. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. szeptember 18., 11:02; Megválaszolva: 2012. szeptember 18., 19:47
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lad stent re-stenosis
Pitvarfibrilláció
Hirtelen szívleállás
Extrasystole vagy ritmuszavar?
Hirtelen szívleállás