Fenoswiss és a Mirulit

Az lenne a fő kérdésem, hogy a Fenoswiss és a Mirulit gyógyszereket mennyire biztonságos szedni? Ugyanis miután elolvastam a mellékhatások részt, nem volt bátorságom bevenni.. Sokat csalódtam már az orvoslásban, sok gondom volt amivel zsákutcába jutottam, igy megoldatlanul élek a tünetekkel, pl hogy a perifériás látásomban apró pontszerű fekete pöttyök jelennek meg majd tünnek el, folyamatosan, kb mint egy vizfelület amibe esik az eső.. erre is a szemész csak annyit mondott hogy nem lát semmi rendellenes dolgot. -vagy pl alapból könnyen lezsibbadnak a lábaim, kezeim, éjjel is, mióta a nebilelet szedem, véleményem szerint mert a vérnyomásom diasztolés értékét lehúzza 50re.. ami elvileg jó, viszont a 140/50es érték elég kellemetlen... és félek, hogy az ilyen mellékhatású gyógyszerek erősithetik ezeket. Hiszen a Fenoswiss mellékhatásának oda van irva hogy akár véralvadás/vérrög is bekövetkezhet, ami szerintem nem vmi jó.. A másik, hogy pár hete mind2 lábam bedagadt, bevizesedett, 1 héten át, és az segitett rajta hogy 2 napig vizszintesen voltam, és helyrejött.. Igaz az az 1 hét alatt 20 órát voltam függőlegesen naponta, ülve, és lehet ez volt a gond, mert mostanság is ha egész nap talpon vagyok, a nap végére már kezd picit ismét bedagadni.. ami reggelre helyrejön.. Kaptam egy vizhajtót, de semmi nem változott. Nem tudom hogy ez vese probléma lehetett e, de ezeknél a gyógyszereknél eléggé kiemelt a tiltás, bármilyen vese probléma esetén. A vizesedés miatt intéztem magamnak egy labort. Ez a Fenoswiss gyógyszer a labor eredményre támaszkodva indult, mert a Triglicerid értékem 6.09 lett, ill a hugysav 409. Ezenkivül még a lymphocyta volt 4, 24, a Neutrophil 36, és a koelszterin 5, 4 ami még a referencia értékekből kilógott de ezzel nem foglalkoztunk a háziorvosnál.. (+ még volt 4-5 kilógó érték, de kicsi volt az eltérés) A kérdésem, hogy nyugodtan szedhetem e ezeket a gyógyszereket, ill a triglicerid csökkentésére ajánlott e az omega3?

Dr. Molnár Dóra válasza gyógyszerek mellékhatása témában

Kedves Kérdező! Amennyiben néhány hetes diéta - csökkentett zsír- és purinbevitel- mellett nem javulnak ezek az anyagcsere paraméterek, a későbbi szövődmények elkerülésére gyógyszeres terápiára lehet szükség. Tehát, ha eddig még nem vette komolyan a diétát, akkor - bár ezt beszélje meg a háziorvossal is - lehet várni az Ön által említett kétféle gyógyszer szedésével. Rendszeres mozgás is ajánlott, hiszen az anyagcsere paraméterekre ez is jótékony hatású. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. szeptember 13., 00:30 ;Megválaszolva: 2012. szeptember 15., 22:10
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Leszázalékolás
Nyelőcső varicositas
24 órás EKG kiértékelés
Stent és jogosítvány
Lehet-e szívproblémám?