Ritmuszavar és pánikbetegség

Tisztelt Doktornö/Doktorur! Panikbetegsegben szenvedtem, ezalatt szivpanaszaim alakultak ki, ritmuszavarok formajaban, 4-5 honapja. Reszletes kivizsgalas törtent: verkep, EKG, fizikai terheles közben EKG, szivultrahang. Minden tökeletes volt, egy kis Mitralis Prolapsust allapitott meg a kardiologus doktor. Sajnos ritmuszavart nem sikerült elkapni az EKG felveteleken. Az orvos megjegyezte, hogy a fizikai terhelest különösen jol birta a szivem (elötte 13 evig aktivan sportoltam -labdarugas) . A ritmuszavaraimat legjobban a supraventicularis tachychardiahoz tudnam hasonlitani: hirtelen, rohamszerüen jelentkeznek, es ugyanigy szünnek meg, szapora, de szabalyos szivveres miközben legszomj jelentkezik. A kerdesem az lenne, hogy ebben az esetben, mivel minden leletem negativ, es betegsegnek jele nincs, megnyugodhatok es sportolhatok ismet, vagy szükseges lesz a 24 oras Holter vizsgalat? Letezhet az hogy hibatlan verkeppel es szivbetegsegre utalo jel nelkül 23 evesen veszelyben legyek? Valaszat elöre is köszönöm! Üdvözlettel: Karcsi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező! A Holter vizsgálat elvégzését feltétlenül javaslom, ha nem sikerül elcsípni a panaszt, akkor esetleg ismételni kell, vagy esemény-Holter vizsgálatot lehet végeztetni a sportkórházban. Ha ritmuszavar nem okoz súlyos panaszt (pl. szédülés, eszméletvesztés, vagy erős mellkasi fájdalom stb.) akkor nem versenyszerű sport általában végezhető, de ha versenyezni is szeretne, akkor mindenképpen további nyomozást kell folytatni a ritmuszavar jellegének megállapítására. Legjobb lenne, panasz alatt, akár ügyeleten is, EKG-t csináltatni. Ez alapján már lehetne nyilatkozni, hogy ez ártalmatlanabb szapora szívverés, vagy veszélyt jelent Önre. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. július 24., 21:03; Megválaszolva: 2012. július 25., 21:40
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szokatlan EKG: aggódjak?
Ritmuszavar
Mitől ver a szívem erősen
erős szívdobogás
Jó napot! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy mi okozhatja a problémámat? A napokban tűnt fel a jelenség, hogy hirtelen minden előjel...