Kérdések zöme 4!

Tisztelt Molnár Dóra doktornő! Legutóbbi kérdésem óta sok idő eltelt és az ez idő alatt eltelteket szeretném önnel megosztani.Először is egy magánklinikán végzett leletben kérném a lelet kiértékelését. Köszönöm! Status: Kp, fejlett, norm.testalkatú.Bőr norm turgorú.Látható nyálkahártyák kp, vérteltek, torokképletek reactiomentesek.Pajzsmirigy norm.tap.Kóros nyirokcsomó nem tapintható. Mellkas részarányos, rekeszek mok-n jól kitérnek.Tüdők felett érdes légzés.Szívhatárok norm.Rhytmusos, tachycard szívhangok. Mitrlais felett rövid systoles zörej hallható.Keringés compensalt.Carotisok felett zörej nem hallható.RR: 130/80Hgmm, p: 108/min.Has mellkas szintjében puha betapintható.Nyomásérzékenység rezisztencia nincs.Jó bélhangok, máj lép nem tapintható. Aa.art.dors.pedis és tib.post.jól tap. Anasarca nincs.Varicositas av-okon nincs.EKG:Sinus tachycardia, Kp.állású R tengely, PQ: 118msQRS: 88msST-k isoel T-k pos.ill.lapos pos. Magas R hullám V4-5.II, III.aVF.jelzett q: II, III.aVF.V5-6.Átmenet V4-ben.Bal szívfél volumen terhelés jeleivel.Echocardiographia: előtte 25mg Betaloc szétrágása, Frontin0.25mg 1/2tbl. Aorta gyök: 35mmAo.sep: 18mm.IVSEDD: 9mmIVSESD: 13mmPWEDD: 10mmPWESD: 15mmBK/LV ED/ES: 49/30EF: 70%SV: 78mFS: 39%LA: 29mmRV: 27mmAo.vmax: 1, 34m/sec.grad: 7, 4HgmmE/A: 68/47ET: 260msPF: nincsRegurgutatio: MI: jelzettAI: 0TI: 0IVC: 15mm.Erre kaptam Betalocot FrontintAsprin-tMagneB6otD3 vitamint.1hónapmulva kontroll lett aminek az eredménye a következő lett RR: 120/75Hgmmp: 64/min keringés comp. EKG: 64/minPQ: 126msQRS: 102msQT: 368msQTc380msST-k isoelT-k pos. Majd ezután kaptam Bisoblockot fél tabletta és Dvitamint.Kérdezném mi a véleménye a leletről.És hogy az időjárás befolyásolja-e ami nekem van? Mert megmondom a Betalock-ot szedem de a héten valamit érzek ugyanúgy nem olyan erőteljesen de mégis.Esetleg az időjárás miatt vagy a Betalockot le kéne cserélnem Bisoblockra? Mit gondol doktornő várom válaszát amit előre is köszönök.Kézcsókom! Zsolt73

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívbetegség témában

Kedves Kérdező! A magánklinikán elvégzett vizsgálat kiértékelését bizonyára a magánorvos is megtette, a szív funkció jó, a szívfal kissé vastagabb, de ezt az időjárás nem befolyásolja. A pulzusszám kissé magasabb volt, ezért kapott Betalocot és Frontint. A későbbiekben Betaloc helyett javasolt Bisoblock szedése valószínűleg tovább enyhítené panaszait. Jobbulást kívánok: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2012. július 21., 19:03; Megválaszolva: 2012. július 22., 20:18
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szív leállítása
adókedvezmény
Lyukas szívvel születtem.....
Lyukas szívvel születtem.. tényleg...