20 éves srác, ritmuszavar

Tisztelt Doktor Úr! /Doktornő! 20 éves, fiú vagyok. Viszonylag keveset mozgok. Pár napja vérnyomást mértem és a műszer szívritmuszavart jelzett (ha nem jelezte volna is éreztem, hogy nem úgy vert ahogy kéne) . Másnap felkerestem háziorvosomat, ő meghallgatta a szívem azt mondta "nincs ennek a szívnek semmi baja". Csinált egy EKG-t az is teljesen jó volt. Pár nap múlva vettek vért, kicsit magasabb koleszterin és glükóz értéket mutatott, mint kellett volna (a többi érték teljesen rendben volt) . Ezek alapján a háziorvos nem javasolt semmilyen kezelést, de ennek ellenére én továbbra is nagyon nyugtalan vagyok, mert szoktam nézegetni a pulzusomat (sajnos egyre többet) és sokszor azt veszem észre, hogy szinte alig ver a szívem, olyan is volt, hogy egyáltalán nem éreztem semmilyen lüktetést 2-3 másodpercig. Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges az, hogy mégis van valami rendellenesség, amit nem vett volna észre a háziorvos? Vagy hogy létezik-e egyáltalán olyan szívbetegség aminek a fent említett tünetei vannak? Esetleg ez az egész már pszichés alapú lenne? Egyre inkább félek! Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Tisztelt Kérdező! A tünetei esetleges extraszisztolékra utalhatnak, ez egy soron kívül érkező szívdobbanás, majd rövid szünet, és helyreáll a rend. Stressz, fáradtság fokozhatja ezt a panaszt. Az extraszisztolék általában nem igényelnek speciális teendőt, viszont az életmódján érdemes lenne változtatni, mert a magasabb vércukor és koleszterin később problémákat okozhat. Egészséges étrend, rendszeres testmozgás javasolt. Az edzés elkezdésekor nagyon fontos a fokozatosság betartása! Ha panaszai nagyon nyugtalanítják, akkor kardiológiai szakrendelést kell felkeresni, beutaló, időpont egyeztetés szükséges. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. június 05., 21:40; Megválaszolva: 2012. június 07., 21:54
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ASD, gyógyszer melletti szoptatás
Tisztelt doktor úr/nő! Másfél hete született meg a kisbabám 38. hétre tervezett császárral. A terhességem alatt jóformán végig gyógyszert kellett...
INR-el kapcsolatos kérdés
Tisztelt Doktornő! Az alábbi gyógyszereket szedem: ELIQUIS 5mg 2x reggel-este DIGOXIN 125mcg 1x reggel BISOPROLOL 5mg 2x reggel-este VEROSPIRON...
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang