• Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktornő, köszönöm a válaszát, tanácsát megfogadtam elmentem a házi orvosomhoz. Ő megvizsgálta tapintással az oldalamat meg is hallgatta, azt mondta nem hall súrlódást ezért nem érprobléma okozza az oldal lüktetést, de a lépem meg van nagyobbodva. Elküldött ultrahangvizsgálatra, melyre idő pontot egy hónap múlva kaptam. Azt szeretném magától kérdezni, hogy a maga által (artériás ér pulzációja okozza) diagnózis, kiválthatta a lép nagyobbodást? Őszintén szólva nem vagyok megelégedve a házi orvosom álltál mondottakkal, mert az oldalam azóta is lüktet. Ha komoly a probléma, mire az ultrahangra sor kerül, az egészségi helyzetem rosszabbodhat, ettől félek. Nem tudom, hogy mi tévő legyek? Szívesen fizetnék az ultrahangvizsgálatért, hogy mi előbb tisztázódjon a helyzet, de itt Pesterzsébeten nem találtam belgyógyászt, aki el tudná végezni a vizsgálatot. Köszönettel várom a válaszát! Előzmény: https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/104899

        Dr. Molnár Dóra válasza a hasi lüktetés témában

        Kedves Kérdező, az elmondottakból én biztos diagnózist nem tudok adni, a lüktetés gyakori oka az ér pulzáció. Amennyiben szeretne hamarabbi ultrahang vizsgálatot, javaslom, hogy a Google kereső segítségével keressen rá "ultrahang magánrendelés" -re, bizonyára fog Önhöz közeli rendelést találni. A hasi ultrahang vizsgálatokat általában radiológus szakorvosok végzik, ritkább esetben belgyógyászok. A családi orvos, ha súlyosnak ítélte volna a problémát, bizonyára beutalta volna Önt sürgősséggel a területileg illetékes kórházba, de úgy gondolom, hogy megítélése szerint nem várható a vizsgálat elvégzésig az Ön állapotában romlás. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. február 17., 12:28; Megválaszolva: 2012. február 17., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: