Hogy is van ez?

Tisztelt Doktor Ur. Szeretnek par kerdest feltenni onnek es tisztan latni a dolgokat mert mostmar vegkep nem ertem hogy mitol lehet teherbe esni es mitol nem. Nagyon sok helyen olvastam, hogy pettingtol is lehetseges terhesseg es en elegge aggodok mert van baratom es tortentek mar dolgok koztunk. Igazabol nem szeretnek meg lefekudni vele, mert felek, hogy baj tortenik es terhes maradok szoval meg varok, de volt mar olyan hogy en bugyiban voltam rajta pedig nadrag is volt es igy "imitaltuk" a sexet de gondolom, hogy igy lehetetlen a terhesseg. A masik dolog, hogy megujjazott de elotte nem nyult magahoz, legalabbis en nem vettem eszre hogy benyult volna a nadragjaba mert ugye az mindig rajta volt. Igazabol azer kezdtem el aggodni, mert 2 honapja a menstruaciom is megvaltozott, kicsivel kevesebb lett es mar eszembe jutott, hogy esetleg lehetek terhes is? Hiszen annyi mindent mondanak es en mar nem is tudom mit gondoljak... Kerem segitsen nekem

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza hogy is van ez ? témában

Kedves Kérdező!

Nagyon okosan és jól gondolkodik! Valóban, erről beszélni kell.

Lényegében a teherbe esés / nem szeretem ezt a szót, inkább fogantatás-t használnék helyette / a petesejt és a himivarsejt egyesülése.

Ne vegye zokon a példát, de arról van szó, hogy a Maga petesejtjéhez valami "uton módon" a fiu himivarsejtje eljut-- ez petting alkalmával is bekövetkezhet. Az a forma, amit Ön leirt, akár az "ujjazás"-t is beleértve kizárja a két sejt találkozását. Főleg, ha a fiu előtte nem nyult magához.

Ezt azért irom, mert a fiuknál az un."előváladékban" is előfordulhatnak spermiumok kis számban. Ezért kell a pettingre is odafigyelni.

Leveléből az tünik ki, hogy kapcsolata harmonikus a partnerével és nem tartanám "ördögtől valónak" ha ezeknek utánanéznének közösen az interneten és megegyeznének a minkét fél számára jó, de biztonságos formában.

A tényleges aktus előtt 2 héttel elkezdett fogamzásgátló szedése a legbiztonságosabb. Igyekszem segiteni, mindent kérdezzen! Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. február 10., 17:38; Megválaszolva: 2015. február 10., 19:45
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Kétségbeesés
Mi lehet a gond velem
Std szűrés eredménye
Lehetséges a terhesség?
Lehetséges a terhesség?