• THC miatti deperszonalizáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Doktor Úr! 4 napja elszívtunk egy füves cigit 2 barátommal (emellett alkoholt is fogyasztottunk), nem ez volt az első alkalom hogy marihuánát szívtam (Nem vagyok folyamatos használó 1 évben 10-11 szer szívok marihuánás cigit). Azonban most nagyon rossz élményt éltem át. Úgy éreztem mindent elfelejtek, semmit nem tudtam megjegyezni, kicsit olyan volt mint ha nem is önmagam lennék, az egész álomszerű és irrealisztikus volt. Nagyon megijedtem. Utána olvastam interneten és ami szerintem legjobban ráillik az érzésre amit éreztem az a deperszonalizáció érzése. Azóta is ezt érzem csak sokkal enyhébben, most már tudok koncentrálni dolgokra de az idő még most is nagyon lassan telik, étvágytalan is vagyok és alkalom adtán zsibbadást érzek a tarkómon esetleg enyhe szédülést. Mikor nem foglalom le magam akkor folyamatosan azon jár a fejem, hogy normálisan viselkedem-e kívülről látszik e, hogy nem érzem magam teljesen jól. Lehet hogy a THC deperszonalizációs szindrómát váltott ki nálam? És ha igen akkor lehet ezt kezelni? Ki lehet ebből gyógyulni? Milyen orvost kellene felkeresnem ha nem múlnak a tünetek? Elmúlhatnak magától is? Hogyan tudhatnám meg biztosan, hogy tényleg deperszonalizációs szindrómám van-e? Nem szedek semmilyen gyógyszert, korábban nem voltak pszichés problémáim. Ha jellemeznem kellene magam azt mondanám nagyon meg tudok ijedni bizonyos szituációktól. Mikor még kisebb voltam olyan 12-13 éves körüli, jártam egyszer pszichológusnál, mivel az utcán leköhögött egy öreg nénike és bemeséltem magamnak, hogy ettől én beteg lettem. Várom mielőbbi válaszát. Üdv

        Dr. Veress Dóra válasza a marihuána témában

        Kedves Kérdező! A marihuána élvezete nem minidg jár pozitív hatással. Az esetek 20%-ában pánikszerű tüneteket okoz, aminek része lehet az Ön által leírt jelenség is. Nem kell első és rutinos használónak sem lenni ahhoz, hogy valaki ezt az érzést tapasztalja, ez bármikor bárkivel előfordulhat. A panaszai valószínűleg el fogak múlni hamarosan, ne aggójon miattuk. Ha mégsem, akkor keresse fel a héziorvosát, vagy a legközelebbi pszichiátriai szakrendelést.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 08., 09:18; Megválaszolva: 2012. január 10., 13:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Olyan kerdesem lenne, hogy mekkora a valos veszelye annak, hogy ha alkalomszeruen 1-2 havonta 1x fogyasztok marihuanat illetve amfetamin akkor tartos pszihozis alakuljon ki? Mennyivel veszelyesebbek ezek a szerek mint az alkohol?...