• Duo-trav szemcsepp

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Duo-trav szemcsseppet kell használnom. Ám sajnos több mellékhatást vettem észre magamon. Doktornő akihez járok nem akar változtatni hiába közlöm ezeket az ismert mellékhatásokat. Szeretném kérni Önt, hogy ajánljon más szemcseppet. Köszönettel.

        Dr. Papp Júlia válasza a szemcsepp témában

        Tisztelt kérdező! Nagyon fontos tudni az előzményeket, hogy miért kellett ezt a nagyon jó kombinált, két hatóanyagot tartalmazó szemcseppet elindítani a zöldhályog kezelésében. Hatástalan volt önmagában az egy hatóanyagot tartalmazó szemcsepp, valami miatt kontraindikált a csepp vagy allergiás valamelyikre összetevőre, eltérés tapasztalható a látótérben, nem csökkent kellő mértékben a szemnyomás stb. Mindig mérlegelni kell a még elviselhető mellékhatásokkal szemben a másik oldalt, az előnyöket is. Ennek ellenére ha mód van rá érdemes lenne egyéb cseppet vagy szemcseppeket is kipróbálni, de ezt csak műszeres szakorvosi vizsgálat, sűrűbb szemnyomás kontroll mellett lehetséges.


        Kérdés: 2011. október 17., 08:23; Megválaszolva: 2011. október 18., 09:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A mai napon látótér vizsgálaton vettem részt,zöldhályog gyanú miatt. Segítséget szeretnék kérni a lelet kiértékelésében, mert egyelőre nem kaptam semmilyen információt a mért értékek jelentéséről. Az...
        Üdvözlöm! Az lenne a kèrdèsem hogy most voltam szemèszeti vizsgàlaton ahol kitàgitott pupillàval csinàltak vizsgàlatokat. A papirra az van írva hogy èp papilla, èp makula, èp perifèria. Oct: GCC 85/83 Az lenne a kèrdèsem hogy ez az oct...