Szem szárazság, szemfájás

Tisztelt Doktor úr! Jövő héten mindenképen felkeresek egy orvost, amennyiben szükséges. Viszont, hajlamos vagyok túlaggódni minden apró testi,szervi tünetet és a pánikrohamig hajszolni magam. Így , hogy nyugodtabb hétvég előtt álljak, a legjobbnak látom, ha kikerem egy szakértő véleményét. Pár napja (de már évekkel ezelőtt is tapasztaltam) mintha fájna a bal szemem. Enyhe, szúró érzés felül a felső szemhéjam felől érzem. Nagyon száraznak is érzem egyébiránt azt a szememet. Amikor lehunyom nem komfortos, mintha nem tudna ellazulni. Sokat aludtam a napokban, reméltem így segít, de sajnos nem. A háziorvost felkerestem, mert először kötőhártyagyulladásra gondoltam, nem fogadnak. Ellenben felírt egy antibiotikumos szemcseppet látatlanban.. nem piros, szerintem nem váladékozik. A látásom nem változott azóta. Ilyen idegentest érzéssel tudnám megfogalmazni (enyhe) . Már a legrosszabbakra gondoltam. Sajnos hajlamos vagyok rá! Kérem nyugtasson meg, hogy ez akár egy átlagos mindennapos probléma is lehet. Irodai dolgozó vagyok, sokat vagyok gép előtt is. Sokat olvasok. De ennyire még nem tapasztaltam. Ami még fontos információ lehet, hogy 2 hete lehetséges Covidos voltam, ugyan későn teszteltem és a tesztem negatív. Nem tudom lehet - e köze hozzá, bár mint említettem ilyen tünetem már volt korábban, nem túl gyakran. Mit tehetnék addig is, ameddig nem látja orvos, mivel tudnám magam nyugtatni! Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel, Pallagi Petra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza száraz szem, szem szárazság, műkönny, szemhéjhigiénia témában

Kedves Hölgyem!

Sajnálatos módon a Háziorvos Kollégák - helytelenül - mindenkinek antibiotikum tartalmú cseppet írnak fel, bármilyen szemészeti panasza van. Ráadásul az egyik legkevésé hatékony hatóanyagú antibiotikumot szokták... A leírása alapján száraz szemre gondolnék én is, ennek típusairól, tüneteiről, kezeléséről bővebben is olvashat a Webbeteg.hu-n. (Ezt jelenleg nem részletezném.) Ami ilyenkor a terápia alapját képezi a tartósítószermented műkönnyek és a szemhéjhigiénia/szemhéjtoilette alkalmazása. Írta, hogy jelenleg felső légúti megbetegedése is zajlik, amire antibiotikumot szed. Itt meg kell jegyeznem, hogy ilyen esetekben előfordul, hogy vírusos kötőhártyagyulladás alakul ki, de az Ön által csatolt fotó alapján nem gondolnék erre. Menjen el egy szemészeti vizsgálatra, ott mindenképpen ajánlanak valamit, addig is ha szeretné próbáljon ki egy tartósítószermentes műkönnyet (nem feladatom pontos terméket javasolni, de ne Visine szemcseppet), naponta 3-5x.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2022. január 14., 16:00; Megválaszolva: 2022. január 14., 21:32
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Fényérzékeny szem kellemetlenül...
Tisztelt Doktor Úr! A szemem egész nap annyira fényérzékeny, hogy kellemetlen nyitva tartani, még a szobai világítás is zavarja. Ujabban már az...
Mi a tünet éa kezelése
Szép napot kívánok! Évek óta nem igazi a szemem (nem egészséges) voltak jobb és rosszabb időszakok is. Általában nap végére 22: 00 óra felé...
Mi okozhatja ezt a tünetet?
Kedves Doktor Úr! Bár sjögren szindrómám van, kisebb szemszárazságon kívül elvagyok vele egyelőre és gyógyszert sem kell szednem. Napközben nem...
Vitelliform laesio
Jó napot kívánok! .40 éves nő vagyok. Pár éve makula degenerációt diagnosztizáltak mindkét szememen. Vitelliform laeziónak tartják. Munkahelyemen...
Szemviszketés
Tisztelt Doktornő.Édesapám már 4 hónapja szemved szemviszketéstől melyet erős könyezés kisér.Az alsó szemhélya leereszkedet és erősen száraz...