• Stroke után pár hónappal jelentkező zsibbadás végtaggyengeség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Sajnos nem olyan régen stroke-on estem át. Az orvosok nem tudják,hogy ilyen fiatalon mi okozta (23 éves vagyok).Az volt a szerencsém,hogy 3 órán belül kórházba kerültem,így fel tudták oldani a vérrögöt.Minden tünetem (látászavar,féloldali bénulás,zavaros beszéd) egyszerre egyből el is múlt. Lehetett ez inkább TIA? (mert,ahogy olvastam a stroke-nak 24 órán túl is fennállnak a tünetek,és nekem egyből elmúltak.Járkálni,beszélni is tudtam.) Vagy a vérrögoldás miatt nem? Pár nap múlva ki is engedtek a kórházból,mert tünetmentes lettem (állítólag nem érintett fontos területeket)). Én igazából nem is vettem komolyan ezt az egészet,csak múló rosszullétnek gondoltam,ezért a haverokkal egy párszor fel is öntöttem a garatra. Egy ilyen ivászat után,5 hónappal a stroke után féloldali végtaggyengeséget,karomban enyhe érzészavart is érzek.Más tünet,vagy rosszullét nem volt. Ilyet korábban nem éreztem.Nem akar elmúlni.Korábban aktívan sportoltam,atletizáltam,röplabdáztam.Most nem merek edzésre járni. Ön szerint hogy lehet az,hogy ennyi idő után jelentkeznek a tünetek? Hogyan,mikorra múlhatna el? Nagyon remélem,hogy nem végleges elváltozásról van szó.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! Rosszulléte lehetett TIA, de az is lehet, hogy a vérrögoldás miatt javultak a tünetei. Mindenképpen forduljon ismételten neurológushoz a tünetek újbóli jelentkezése miatt, mert további vizsgálatok szükségesek. Ilyen fiatal korban a stroke mögött ritka betegségek pl. véralvadási zavar, érfejlődési rendellenesség stb. állhat. Ez irányban is további vizsgálatok szükségesek.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 06., 00:31; Megválaszolva: 2011. június 06., 21:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés