Mellkas fájdalom

Üdvözlöm! A tényekkel szeretném kezdeni. Két hete hagytam fel a dohányzással 11 év után. 2 hete kezdtem el edzeni, saját testsúlyos gyakorlatokat, végzek, fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás stb napi 1 órában. Minden nap edzek, heti 1 nap kivételével. A problémám 5 napja kezdődött. 1 nap: reggel éreztem, hogy nyom a mellkasom, de nem foglalkoztam vele elmentem edzeni, estére kifejezetten rosszabb lett. 2. nap: reggelre sokkal jobb lett mint előző este, de nap közben fokozatosan rosszabb lett, szintén elment edzeni ,estére már a levegővétel is fájt, alig bírtam feküdni. 3. reggel újra jobb lett, ezen a napon már kihagytam az edzést, estére pedig voltak fájdalmaim de közel se olyan intenzíven mint a korábbi napokban 4. napon szintén nem mentem edzeni, este éreztem a fájdalmat, de elviselhető volt 5. napon délután 2 nap pihenés után még mindig jelen van a fájdalom. A fájdalom helye: jobb mellkas, néha ugyanebben a magasságban a hátam jobb oldala. A fájdalom jellege: inkább nevezném szúró fájdalomnak mint nyomónak, de nem tudom pontosan eldönteni melyikről is van szó. ( úgy írnám le, hogy tompa,szúró fájdalom) A jelentkezése: egyértelműen bizonyos pozíciókban sokkal jobban érezhető, például: állva, kihúzott testtartással konstans érezhető a fájdalom és nagy levegővételre fokozódik, vagy amikor csuklok egyet, amikor fordulok egy nagyobbat. ellenpélda: Laza ülő, testtartásban nem is éreznem. Az az igazság, hogy nem tudom eldönteni a gerincemből, esetleg háttáji részekből sugárzik át előre, vagy a mellkasomba a fájdalom, vagy a mellkasomból hátra. Merjek-e edzeni a fájdalom ellenére? Mennyire rohanjak sürgősen az orvoshoz? Hagyjam-e még pár napot pihenni? A másik pedig ha orvoshoz fordulok, akkor milyen szakorvosnál kéne kezdenem először? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a hátfájás edzés után témában

Kedves Kérdező! Mivel pihenésre szűnik a fájdalma és egyébként szokatlan mozgástól jelentkezett, valószínűleg mozgásszervi eredetű. Persze nem egészen biztos, de azért a legvalószínűbb, hogy túlterheléses eredetű. Ha laza ülő testtartásban nem érzi akkor sem, ha mély levegőt vesz, akkor valószínűleg a pihenésre megnyugszik a fájdalom. Ki kellene próbálnia, hogy mennyire tud gyorsan gyalogolni, az okoz-e panaszt, nem jelentkezik-e légszomj, mert ha igen, akkor hamar kellene orvoshoz fordulnia, ha nem, tehát továbbra is jó a terhelhetősége, akkor pedig ráér még egy kicsit. A panaszával először háziorvoshoz kell fordulnia, ő tudja megmondani, hogy milyen szakorvost keressen fel. Ha mozgásszervi a problémája, akkor ortopédus vagy reumatológus szakorvos felkeresését javaslom. Az edzéseket amíg panaszos, függessze fel vagy végezzen másfajta testmozgást. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2020. február 26., 17:12; Megválaszolva: 2020. február 27., 14:10
Kérdések és válaszok: Sport és egészség
Könnyű mozgás esetén, erős...
Szép napot kívánok! Szerintem több mint 5 éve van egy lábbal kapcsolatos problémám, amellyel már bánom hogy nem foglalkoztam idejében. Az egész...
Sportsérülés a térdhajlítónál
Tisztelt Doktornő! 2 hónapja a heti foci alkalmak egyikén egy hátra sarkazó mozdulatnál fájdalmat éreztem a jobb lábam hátsó térdhajlatánál, a...
Súlyzós edzés hány éves kortól?
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Fiam 14 éves, utánpótlás futbalista.Heti négy edzése van. A sportorvostól nem volt alkalmam megkérdezni ezért itt...
Sérvem van?
Jó napot! 2 héttel ezelőtt egy súlyemelő versenyen, rosszul ütöttem hozzá szakítás közben a rudat a csípőmhö és azóta fáj, valamikor...
Mi miatt fájhat még a lábam?
Tisztelt Dr. nő! 34 éves férfi vagyok aki rengeteget sportol heti hat nap edzés diéta nagyon figyelek az étkezésre napi 5 étkezés...