Mi miatt fájhat még a lábam?

Tisztelt Dr. nő! 34 éves férfi vagyok aki rengeteget sportol heti hat nap edzés diéta nagyon figyelek az étkezésre napi 5 étkezés háromóránként. Testépítés, állóképesség edzés naponta séta. Irodában dolgozom sokat ülök de óránként fel szoktam állni és sétálgatni. Úgy két hete mondhatni előzmény nélkül délutános voltam és estére a duplájára dagadt a bokám a bokahajlatom a sípcsont kezdeténél és piros lett a bőr feszes és úgy fájt hogy nem tudtam ráállni. Voltam ügyeleten ahol azt mondták bogárcsípés másnap sebészeten ahol azt mondták köszvény kenjem apranax dolo krémmel. Így is tettem és hétvégén szinte helyre jött de hétfőn újra bedurrant bepirosodott bedagadt újból és megint nem tudtam ráállni. Ekkor elmentem a háziorvoshoz és reumatológushoz írtak fel köszvényre Colciumot és szteroidot és azt az utasítást kaptam ha két napon belül nem.javul akkor menjek el bőrgyógyászhoz mert lehet orbánc is. Nem javult nagyon úgyhogy elmentem bőrgyógyászhoz aki azt mondta hogy nem orbánc de nem is köszvény mert abszolult nem magas a húgysav hanem bogárcsípés allergia úgyhogy ne szedjem a szteroidot. Ennek már egy hete és a bokám estére még mindig picit bedagad és pirosabb mint a másik és néha sajog a vádlim, lábfejem és a combom illetve a sípcsontrész de nem élesen csak sajog. A cipő ki van kötve de néha le kell vennem.mert kellemetlen illetve a zokni is vágja a lábam sokszor és fel le húzgálom.napközben. a vádlim, combom nem.duzzadt és nem is volt az egyszer sem mióta elkezdődött ez az egész. Voltam bokaröntgenen ott nem.láttak semmit és ultrahangon is ott a vádlimig ellenőrizték a vénákat addig minden rendben volt. Már nem.tudom mit kéne tennem mert még mindig nem vagyok rendben már járni tudok de ahogy fent írtam a bokám estére picit beduzzad bepirosodik és sajog a vádlimmal térdemmel és combommal együtt felváltva de a bokámnak már nem forró a tapintása. Nem vagyok túlsúlyos folyamatosan sportolok egészségesen étkezek és sok folyadékot iszom. Nem cigarettázok nem kávézok és soha nem iszom alkoholt. Táplálékkiegészítőket szedek de szteroidot soha sok multivitamint és ízületvédőt viszont igen. Mi a véleménye mit kéne tennem és mi lehet ez akár trombózis is? Már két hete szenvedek vele arra nem emlékszem hogy meghúztam rántottam volna nem sérült meg nem vágtam.meg és csípésre sem emlékszem viszont voltam nagy fűben de két hete tartana még mindig.Ne lehet inkább valamilyen keringési probléma attól félek a legjobban. Hová menjek még ezután ha nem múlik és még mindig fennállnak a tünetek a duzzanat estére és a pirosság illetve a lábsajgás. Aggódom mert még ilyen soha nem volt velem és nagyon idegesít mert nem tudok sportolni sem miatta, ahogy szoktam. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza bokaduzzanat témában

Kedves Kérdező! Nyugodjon meg, a bokadagadást nem keringési probléma okozza a fentiek alapján. Sajnos, nehéz korrekt véleményt mondani látatlanban. A jelen leírás alapján leginkább egy gyulladásos folyamat zajlik, amely lassan javul. A gyógyuláshoz az érintett terület nyugalma is szükséges, de szerencsére már javulás mutatkozik a leírás szerint. Legyen türelmes, a gyógyuláshoz idő kell, és addig valóban ne erőltesse az intenzív sportot. Könnyű mozgás, séta viszont javasolható. Megfelelő, kényelmes lábbeli viselésére ügyeljen. Ha tartósan fennmarad a panasz, akkor a nyirokér rendszer károsodás lehet a háttérben, amely a gyulladás következtében alakul ki. Ez is szokott javulni, ha nem áll fenn valamilyen krónikus probléma, amely fenntartja a gyulladást (például lábgomba) . Ismételt bőrgyógyászati, esetleg angiológiai vizsgálat javasolt nem szűnő panaszok esetén.

Láz, hidegrázás, terjedő bőrpír esetén a soron következő rendelésen háziorvosát keresse fel! Kifejezett rosszullét esetén sürgősségi ellátás javasolt.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2017. július 06., 10:54; Megválaszolva: 2017. július 07., 21:33
Kérdések és válaszok: Sport és egészség
Mitől lehet? (boka panaszok)
Tisztelt Válaszadó! Az unokaöcsémmel kapcsolatban is szeretnék érdeklődni. Az unokaöcsém április végén lesz 18 éves, 194 cm és 105 kg. Iskolai-...
Könnyű mozgás esetén, erős...
Szép napot kívánok! Szerintem több mint 5 éve van egy lábbal kapcsolatos problémám, amellyel már bánom hogy nem foglalkoztam idejében. Az egész...
Sportsérülés a térdhajlítónál
Tisztelt Doktornő! 2 hónapja a heti foci alkalmak egyikén egy hátra sarkazó mozdulatnál fájdalmat éreztem a jobb lábam hátsó térdhajlatánál, a...
Mellkas fájdalom
Üdvözlöm! A tényekkel szeretném kezdeni. Két hete hagytam fel a dohányzással 11 év után. 2 hete kezdtem el edzeni, saját testsúlyos...
Súlyzós edzés hány éves kortól?
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Fiam 14 éves, utánpótlás futbalista.Heti négy edzése van. A sportorvostól nem volt alkalmam megkérdezni ezért itt...