Mi miatt fájhat még a lábam?

Tisztelt Dr. nő! 34 éves férfi vagyok aki rengeteget sportol heti hat nap edzés diéta nagyon figyelek az étkezésre napi 5 étkezés háromóránként. Testépítés, állóképesség edzés naponta séta. Irodában dolgozom sokat ülök, de óránként fel szoktam állni és sétálgatni. Úgy két hete mondhatni előzmény nélkül délutános voltam és estére a duplájára dagadt a bokám a bokahajlatom a sípcsont kezdeténél és piros lett a bőr feszes és úgy fájt, hogy nem tudtam ráállni. Voltam ügyeleten ahol azt mondták bogárcsípés másnap sebészeten ahol azt mondták köszvény kenjem apranax dolo krémmel. Így is tettem és hétvégén szinte helyre jött, de hétfőn újra bedurrant bepirosodott bedagadt újból és megint nem tudtam ráállni. Ekkor elmentem a háziorvoshoz és reumatológushoz írtak fel köszvényre Colciumot és szteroidot és azt az utasítást kaptam ha két napon belül nem.javul akkor menjek el bőrgyógyászhoz mert lehet orbánc is. Nem javult nagyon úgyhogy elmentem bőrgyógyászhoz aki azt mondta, hogy nem orbánc, de nem is köszvény mert abszolult nem magas a húgysav hanem bogárcsípés allergia úgyhogy ne szedjem a szteroidot. Ennek már egy hete és a bokám estére még mindig picit bedagad és pirosabb, mint a másik és néha sajog a vádlim, lábfejem és a combom illetve a sípcsontrész, de nem élesen csak sajog. A cipő ki van kötve, de néha le kell vennem.mert kellemetlen illetve a zokni is vágja a lábam sokszor és fel le húzgálom.napközben. a vádlim, combom nem.duzzadt és nem is volt az egyszer sem mióta elkezdődött ez az egész. Voltam bokaröntgenen ott nem.láttak semmit és ultrahangon is ott a vádlimig ellenőrizték a vénákat addig minden rendben volt. Már nem.tudom mit kéne tennem mert még mindig nem vagyok rendben már járni tudok, de ahogy fent írtam a bokám estére picit beduzzad bepirosodik és sajog a vádlimmal térdemmel és combommal együtt felváltva, de a bokámnak már nem forró a tapintása. Nem vagyok túlsúlyos folyamatosan sportolok egészségesen étkezek és sok folyadékot iszom. Nem cigarettázok nem kávézok és soha nem iszom alkoholt. Táplálékkiegészítőket szedek, de szteroidot soha sok multivitamint és ízületvédőt viszont igen. Mi a véleménye mit kéne tennem és mi lehet ez akár trombózis is? Már két hete szenvedek vele arra nem emlékszem, hogy meghúztam rántottam volna nem sérült meg nem vágtam.meg és csípésre sem emlékszem viszont voltam nagy fűben, de két hete tartana még mindig. Ne lehet inkább valamilyen keringési probléma attól félek a legjobban. Hová menjek még ezután ha nem múlik és még mindig fennállnak a tünetek a duzzanat estére és a pirosság illetve a lábsajgás. Aggódom mert még ilyen soha nem volt velem és nagyon idegesít mert nem tudok sportolni sem miatta, ahogy szoktam. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Molnár Dóra válasza bokaduzzanat témában

Kedves Kérdező! Nyugodjon meg, a bokadagadást nem keringési probléma okozza a fentiek alapján. Sajnos, nehéz korrekt véleményt mondani látatlanban. A jelen leírás alapján leginkább egy gyulladásos folyamat zajlik, amely lassan javul. A gyógyuláshoz az érintett terület nyugalma is szükséges, de szerencsére már javulás mutatkozik a leírás szerint. Legyen türelmes, a gyógyuláshoz idő kell, és addig valóban ne erőltesse az intenzív sportot. Könnyű mozgás, séta viszont javasolható. Megfelelő, kényelmes lábbeli viselésére ügyeljen. Ha tartósan fennmarad a panasz, akkor a nyirokér rendszer károsodás lehet a háttérben, amely a gyulladás következtében alakul ki. Ez is szokott javulni, ha nem áll fenn valamilyen krónikus probléma, amely fenntartja a gyulladást (például lábgomba). Ismételt bőrgyógyászati, esetleg angiológiai vizsgálat javasolt nem szűnő panaszok esetén. Láz, hidegrázás, terjedő bőrpír esetén a soron következő rendelésen háziorvosát keresse fel! Kifejezett rosszullét esetén sürgősségi ellátás javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Megválaszolva: 2017. július 07.

Kérdések és válaszok: Sport és egészség

Bokaduzzanat az egyik lábon
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Férjem 64 éves, és 15 éve kezelik magas vérnyomással. A rendszeres gyógyszerszedés mellett vérnyomása és pulzusa normális, (115-130/75...
Kamasz bokadagadás
Tisztelt Szakértő! 15 éves fiam bokái átlagos terhelés után (focizás, kirándulás) gyakran bedagadnak, hol egyik, hol másik, néha erős fájdalom is...
Duzzanat a bokán
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Két napja kb diónyi duzzanat alakult ki a bal bokámon. Látszólagos előzmény nélkül. Nem ütöttem meg, semmi trauma nem érte, talán...
Dagad a bokám!
Üdvözlöm dr-nő! Egy ideje kb egy hónapja észrevettem, hogy dagad a bokám, szívről van-e ez vagy a vesém? Addig míg orvoshoz nem megyek mit tegyek? Amúgy néha...
Részleges inszalag szakadás
Tisztelt Traumatológus! 2014 március 24-én ficam következtében a bal bokámban részleges ínszalagszakadás történt. A fekvő gipsz után bokarögzítőt viseltem 5...
Dagad a bokám
Dr. Nő/Úr! Mi lehet a boka dagadásom oka? Még soha nem volt ilyen! igaz, most vagy 2 hónapig 10-12órát dolgoztam naponta. A bokámtól a térd felé kb 20cm-ig...