váll és felkar fájdalom

Kedves Doktornő! Váll és kézfájdalommal mentem el orvoshoz, ami valószinű, hogy sportsérülésből adódott. Rendszeresen járok kondizni közel 6 éve. Az MR vizsgálat eredményem a következő lett. Kevés folyamadék a bal vállizületben a subacromialis subdeltoid bursában Mérsékelt foku degeneratív elstérések a bal váll és az AC izületben. A supraspinatus inban degeneratio jelei, az in ventrális, illetve középső harmadában rutura valószinű. A nyaki gerinc esetén a követekző: A csigolyák zárólemei mentén ventrálisan oedema, mely feltehetően aktiv degeneratio követtkezménye. Azt szeretném megkérdezni, hogy az MR vizsgálat eredménye alapján Ön műtétet, vagy injekciós kezelést javasolna? Két orvosnál voltam, a sportorvos azonnali műtétéet, a reumatológus injekciós kezelést javasolt.

Dr. Puskás Réka válasza vállsérülés témában

Kedves Kérdező!

MR leírás alapján nem látom, hogy milyen műtét lenne szükséges. A részleges ínszakadást nem kell megoperálni.

Mivel én reumatológus vagyok és nem tudok operálni, az ilyen betegeket állapottól függően injekciókkal és más konzervatív módokon szoktam kezelni. Amennyiben a sportorvosa egyébként vállsebész, akkor kérdezze meg, hogy mi várható a műtéttől, és mennyi ideig tart, amíg rendbe jön a váll, esetleg mi lesz, ha mégsem operálják meg. Ha nem vállsebész, akkor a műtéti javaslatot a vállsebésznek kell felállítania.

De akár injekció, akár műtét, a hosszas rehabilitáció elkerülhetetlen lesz. Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2014. december 03., 19:24; Megválaszolva: 2014. december 05., 14:25
Kérdések és válaszok: Sport és egészség
Bokaszalagszakadás
Szép napot kívánok! Azzal a kérdéssel fordulik önhöz, hogy volt egx szalagszakadásom 2 hete. (második ugyanott kerek 9 hónap különbséggel)...
Mitől lehet? (boka panaszok)
Tisztelt Válaszadó! Az unokaöcsémmel kapcsolatban is szeretnék érdeklődni. Az unokaöcsém április végén lesz 18 éves, 194 cm és 105 kg. Iskolai...
Könnyű mozgás esetén, erős...
Szép napot kívánok! Szerintem több mint 5 éve van egy lábbal kapcsolatos problémám, amellyel már bánom hogy nem foglalkoztam idejében. Az egész...
Sportsérülés a térdhajlítónál
Tisztelt Doktornő! 2 hónapja a heti foci alkalmak egyikén egy hátra sarkazó mozdulatnál fájdalmat éreztem a jobb lábam hátsó térdhajlatánál, a...
Mellkas fájdalom
Üdvözlöm! A tényekkel szeretném kezdeni. Két hete hagytam fel a dohányzással 11 év után. 2 hete kezdtem el edzeni, saját testsúlyos...