Váll ideg

Tisztelt Doktor Úr! Sajnálatos módon 3 nappal ezelőtt külföldön (Távol-Kelet) motorbalesetet szenvedtem, melynek következtében vállficamom volt. Ennek a helyreállításában kaptam orvosi segítséget, azonban ezzel egy időben valamilyen jelegű idegsérülés is történt a vállamban! Jelenleg sem előre, sem oldalirányban nem tudom felemelni a kezem, illetve a felkarom teljesen érzéketlen, valamint könyökből sem tudom felemelni az alkaromat. A kézfejem és az ujjaim rendeltetés szerűen működnek. Az itteni orvosoktól (sajnos nem európai szintű az ellátás) azt az információt kaptam, hogy pihentessem 6 hétig és utána kiderül, milyen mértékű az idegkárosodás. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen vizsgálatok elvégzését javasolja, illetve hogy ebben a 6 hétben tudok-e tenni bármit is hogy javítsak a helyzetemen (akár gyakorlatokkal, akár azzal hogy meg sem mozdulok fekvőhelyzetből, esetleg valamilyen speciális gyógyszer segítségével)? Illetve egy további fontos kérdés, hogy teljes mértékű idegkárosodáson, műtéti beavatkozással lehet-e segíteni vagy pedig az a karom bénulását jelenti életem végéig? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Péter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza vállsérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy akár a ficam kialakulásakor, akár annak helyretételekor sérülhetett a felső végtagot ellátó ideg. Kb. 6-8 hét alatt dől el, hogy ez átmeneti jellegű bénulás és érzéskiesés, vagy végleges. Pontosan megmondani ENG vizsgálattal lehetne. Ha átmeneti, akkor B1, B6, B12 vitamin szedése sokat tud gyorsítani a panaszokon. Ha végleges, akkor is van lehetőség ideg vagy izomáthelyezésre.

Kérdés: 2015. január 29., 10:07; Megválaszolva: 2015. február 01., 17:17
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?