• Balesetből vállficam

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 4 hónapja elestem és kificamodott a vállam. Altatásban helyretették és 1 hétig Dessault-kötésben volt. Utána 20 aktív-passzív gyógytornát írtak fel.Következő vizsgálatkor Státusz: erősen beszűkült vállfunctuo. Kezelési terv:CPM+ gyógytorna+ szelektív ingeráram a delta izomzatra.20 alkalom.Sajnos érdemi javulás nem volt. A szelektív ingeráram kezelés inkább rontott rajta. Újabb 20 gyógytorna. A következő eredményem: A váll mozgásai még jelentősen beszűkültek, abductio 30 fok, anteflexio 60. A delta izomzat sorvadt. Kezelési terv:A megtanult gyógytorna folytatása javasolt.Szelektív ingeráram kezelés az előzőekben állapotromlást okozott. Nem potesztálható. A tornát az elejétől csináltam itthon is. Rájöttem, hogy a legjobb fájdalom csillapító. Naponta 5-6 alkalommal végigcsináltam azokat a gyakorlatokat amiket ott tanultam. Ennyi torna sem hozott eredményt.Ezek után mire számíthatok? Rendbe jön még a kezem? Mit lehetne tenni? Varrodában dolgoztam és ami még rosszabb a jobb kezemmel történt a baleset.Kérem írja meg, hogy mit kellene tenni, hogy rendbe jöjjön, vagy mire számíthatok. Köszönettel: Erzsébet

        Dr. Bálint Anita válasza a vállsérülés témában

        Tisztelt Erzsébet! Mindenképpen napi gyógytorna végzése javasolt, gyógytornász vezetése alatt. Víz alatti gyógytorna még hatásosabb lenne az Ön esetében. Szelektív ingeráram kezelést szoktunk ilyenkor alkalmazni, gyógytorna mellett de ez az Ön esetében nem hozott eredményt. Megpróbálható még non-szteroiddal UH kezelés, TENS kezelés, és laser kezelés is. Ha elérhető, lökéshullám kezeléssel lehet próbálkozni, de ez nem OEP finanszírozott. Magánrendeléseken illetve egyes kórházakban lehet igénybe venni, térítés ellenében. Gyógymasszázs kezelések, pakolások megpróbálhatóak. OEP finanszírozott kezelést reumatológus vagy rehabilitációs szakorvos tud kiírni. Magán gyógymasszőrt bármikor tud fogadni. Gyógyfürdő kezelések is igénybe vehetők egy évebn 2x15 alkalommal. Az Ön esetében gyógyfürdő, iszappakolás, vízalatti gyógytorna, gyógymasszázs, víz alatti vízsugár masszázs javasolható, ezek a kezelések reumatológus által kiírhatók. A kezelések egy részét téríti az Egészségbíztosító, a fürdők saját hatásköre, hogy mennyi térítést kérnek a betegektől egyes kezelésekért. A gyógyfürdők honlapján az OEP finanszírozott kezelések térítési díjait megtalálja. Sok gyógytornász Kineziotape szalaggal végez kezeléseket, érdemes lenne megpróbálni, hogy segít-e. Illetve GUNA kollagénterápia segíthet. http://mdkollagen.hu/ Az orvoskereső szolgáltatással tud MD kollagán terápiát alkalmazó orvost keresni. Amennyiben a konzervatív eljárások nem hoznak eredményt vállsebészeti szakrendelést érdemes felkeresni, továbblépés érdekében. Üdvözlettel:

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 09., 16:29; Megválaszolva: 2018. szeptember 20., 09:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: