Probléma ha a CK magas?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem a következő lenne, rendszeresen futok most már 9 éve heti 3-4-5 alkalommal (fiatal koromba rendszeresen sportoltam), mindig eljárok évente vérvételre és tavaly is meg az idén is magasabb lett a CK eredményem 267 lett a vérképem szerint, de megkérdeztem, hogy ez probléma és azt mondták nem, mert ha futok ez teljesen normális. Viszont most a hétvégén éreztem a szívem alatt egy kicsi fájdalmat, igazán kivagyok merülve fizikailag is meg kicsit nehezen mennek a dolgok. Nem tudom, hogy ezzel elmenjek további vizsgálatokra vagy tényleg nem kell vele foglalkozni? A véreredményem alapján rettenetesen kevés folyadékot iszom állításuk szerint, de ez tényleg így van mert napközben egy kortyot sem iszok meg, itt a munkahelyemen 1, 5 l vizet kb. egy hétig iszom. Nem tudom ez, mennyire befolyásol dolgokat? Köszönöm mielőbbi válaszát.

WEBBeteg szakértő válasza magas CK eredmény témában

Kedves Levélíró! A CK-nak több típusa is van és általános laborvizsgálat esetén nincs külön meghatározva a pontos típus. Sportolók esetén, izomláz kapcsán gyakran találkozunk magasabb CK-val, ha nincs mellette panasza, akkor általában csak kontrollálni kell néhány hónap múlva. A mellkasi panaszt mindig komolyan kell enni, javaslom, hogy menjen el a háziorvoshoz, aki fizikális vizsgálat, EKG után véleményt alkot, ha szükségesnek látja egy kardiológiai kivizsgálás is szóba jön. A levelében említett folyadékmennyiség valóban nagyon kevés, napi 2l folyadéknak alapból meg kellene inni, ha terheli magát, sportol, meleg van, stb, akkor többet. Üdv

Megválaszolva: 2014. október 09.

Kérdések és válaszok: Sport és egészség

Bokaszalagszakadás
Szép napot kívánok! Azzal a kérdéssel fordulik önhöz, hogy volt egx szalagszakadásom 2 hete. (második ugyanott kerek 9 hónap különbséggel) Fizikai...
Mitől lehet? (boka panaszok)
Tisztelt Válaszadó! Az unokaöcsémmel kapcsolatban is szeretnék érdeklődni. Az unokaöcsém április végén lesz 18 éves, 194 cm és 105 kg. Iskolai- és...
Könnyű mozgás esetén, erős feszülő...
Szép napot kívánok! Szerintem több, mint 5 éve van egy lábbal kapcsolatos problémám, amellyel már bánom, hogy nem foglalkoztam idejében. Az egész úgy...
Sportsérülés a térdhajlítónál
Tisztelt Doktornő! 2 hónapja a heti foci alkalmak egyikén egy hátra sarkazó mozdulatnál fájdalmat éreztem a jobb lábam hátsó térdhajlatánál, a mediális...
Mellkas fájdalom
Üdvözlöm! A tényekkel szeretném kezdeni. Két hete hagytam fel a dohányzással 11 év után. 2 hete kezdtem el edzeni, saját testsúlyos gyakorlatokat, végzek,...
Súlyzós edzés hány éves kortól?
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Fiam 14 éves, utánpótlás futbalista. Heti négy edzése van. A sportorvostól nem volt alkalmam megkérdezni ezért itt teszem fel a...