Segítségüket kérném.

Üdcözlöm. Tavaly szeptemberben nagyapám lábát amputálták térd felett comb középen. Mivel már közel 80 éves és kb: 110kg az orvosok nem ajánlják neki a művégtagot.Nagyapám ujjra szeretne járni. Most teljesen ágyhoz kötött életett él és ez nagyon megviseli.Cukorbeteg és a napokban volt egy rohama. Most is intenzív osztályon kezelik mert a mozgáshiánytól és sok víztől a bal kamrájában elzárodás volt és rángató görcs volt rajt. Azt mondják az orvosok, hogy a szíve nagyon meg van nagyobbodva a tüdő pedig kicsi. Állitolag a roham arra vezethető vissza, hogy az orvosok nem engedik neki a művégtagot azt mondták éljen kerekes székben.Sajnos nem tudja elfogadni és a nap minden percében ezen jár a gondolata. Abban kérném a segítségét, hogy mivel nincs orvosi engedély lehet-e igy saját költségen elindítani neki a művégtagot.Hol tudom ezt megérdeklödni.Nagyapám lakhelye Borsod Abaúj Zemlém megye de nem tudom, hogy ez megyeszékhelyhez kötött vagy bárhol lehet kérni. Mivel az otthoni orvosok lemondtak a művégtagról ezért kérném, hogy mi ilyenkor a teendő vagy van-e rá lehetőség? Köszönöm szépen, hogy meghallgattak és kérem segítsenek. Üdvözlettel: JNÉ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza protézis témában

Tisztelt Kérdező!

A protézis elbírálása a területileg illetékes rehabilitációs szakrendelés feladatköre, Miskolcon biztosan működik. A szakember segítsége nélkül használt protézis akár súlyos szövődményeket is tud okozni. A leírt problémákat nem lehet ennyire szoros összefüggésbe hozni a mozgáskorlátozottsággal. Sajnos ennél sokkal összetettebb. A rehabilitás része kell, hogy legyen a protetizálás mellett a fogyókúra. Egy elesés ebben az álapotban rendkívül veszélyes.

Kérdés: 2010. március 08., 19:37; Megválaszolva: 2010. március 08., 19:37
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus