• Epekőműtét agyvérzésen átesett betegen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Milyen epeműtéti lehetőségei vannak egy stroke-on átesett 65 éves, bal felén lebénult férfinak? Két hete begyulladt és belázasodott, ebből antibiotikumos kezeléssel kikúrálták, azonban a háziorvos műtétet javasolt. Sebészorvossal konzultálva kiderült, hogy nem műthető altatásban, tehát nem alkalmazható a laparoszkópos módszer. Javasolta, hogy várjunk a műtéttel addig, míg újra jelentkezik a tünet(mert hátha nem fog), és ezután hagyományos módszerrel, nem altatásban megműti. Mindez Erdélyben. Van-e valamilyen más lehetőség itt Magyarországon, és milyen költséggel járhat? Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a epeműtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        Egy neurológiai szakvélemény, carotis ultrahang vizsgálatot követően a laparoszkópos műtét elvégezhető, ha nem igazol jelentős problémát. Epehólyaggyulladást követően 4-6 héttel el kell távolítani a holyagot, nem érdemes megvárni mígy újabb, esetleg súlyosabb gyulladás alakul ki. A műtéten kívül más biztonságos módszer nincs. A költésgvonzata intézetenként eltérő lehet, ismereteim szerint 250 és 500 ezer forint  között végzik a legtöbb helyen.


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-26 10:15:35; Megválaszolva: 2010. február 26., 10:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: