Hasmenés mitöl?

Tiszteletem Én egy olyan problémával fordulok önhöz ami már nekem 3 éve van.3 évvel ezelőtt megoperáltak epére. A követ eltávolították, s lekopogjam azóta mindent ehetek se nem fáj. De mióta megoperáltak később hasmenésem lett. Naponta többször is. Elmentem a belgyógyászhoz azt mondta ez ezzel jár valakiknél de majd el múlik. És ez így ment heteken át. Már meguntam. Elmentem a gyógyszertárba és vettem hasmenés ellen orvosságot. Ezt szedtem. Akkor pár napig nem volt hasmenésem aztán megint kezdődött elörül. Akkor megint bevettem orvosságot akkor megint jó volt pár napig. Egy év múlva megint elmentem a belgyógyászhoz ez véget ö kiirt hasmenés ellen orvosságot. Azt mondta ezt szedjem és elmúlik. De még a mai napig ezt szedem de már veszem észre hogy már nem nagyon segít az orvosság. Még mindég naponta többször van hasmenésem ha nem szedem be az orvosságot. Már érzem hogy a végbél nyílásom is nagyon fáj a sok törölgetéstől. Kérem szépen a doktornőt vagy urat hogy adjon valami tanácsot amitől elmúlik. Tisztelettel: Zsolti

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza epeműtét témában

Kedves Kérdező, a rendszeres bélmozgás-csökkentő alkalmazása nem tesz jót az emésztésnek. El kellene hagyni a gyógyszert, és a következő módon étkezni:

Naponta többszöri kis étkezés (legalább ötször) javasolt- kis mennyiségű ételt könnyebb megemészteni. A diéta legyen zsírszegény, kerülnie kell a nehezen emészthető és puffasztó ételeket, amelyek rossz közérzetet, haspuffadást, hányingert okoznak. Jó hatásúak a pektinben gazdag ételek, ilyen például: alma, birsalma, sárgarépa, sütőtök, puffasztott pelyhek. Az ételkészítésnél kerülni kell az erős, csípős, nyálkahártyát ingerlő fűszereket: csípős paprika, bors torma, mustár, ecet. Helyette kímélő fűszerezést javasolt: vanília, fahéj, szegfűszeg, zöld fűszerek. A húsokat és főzelékféléket zsírszegényen elkészíthetjük teflonedényben, alufóliában, grillezve. Sütőben kevés zsiradékkal jénai edényben vagy tepsiben is készíthetjük a sültet. Ha a tej panaszt okoz, tejmentesen készítse el az ételeit. Amennyiben nem válik be a diéta néhány hét alatt, gasztroenterológiai szakvizsgálat javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 13., 12:00; Megválaszolva: 2015. március 13., 19:17
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Magnézium szedés
Vérkép eredmények
tanács ekg-műszerrel kapcsolatban
Palpitatio
Magas GGT érték