Meddig lehet a lágyéksérv műtétet halogatni?

A héten jobboldali lágyéksérvet diagnosztizáltak nálam. Nem fáj, csak köhögéskor lehet tapintással érzékelni. Legkorábban szeptemberben tudnak megműteni. A kérdésem az, hogy normális-e ilyen hosszú időre elhalasztani a műtétet, és addig is milyen sportolást, mozgást szabad végeznem? Mi a tapasztalat? Ez alatt a három hónap alatt a sérv állapota tovább romlik-e vagy stagnál? Mire kell vigyázni? Mik a tünetek? Észreveszem-e ha nagyobbodik, változik az állapota? Honnan kell tudnom, hogy mikor kell azonnal orvoshoz fordulnom? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza lágyéksérv témában

Kedves Kérdező!

Panaszmentes sérve mellett bátran sportoljon, éljen úgy mint eddig. A szeptemberi időpont tökéletes, nyáron nem szerencsés sérv műtétre menni. Kizáródás nem valószínű, de heves fájdalom esetén jelentkezzen orvosnál.

Üdvözlettel Papp Géza

Kérdés: 2018. május 31., 20:46; Megválaszolva: 2018. június 05., 05:36
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Lágyéksérvre hajlamos vagyok....
Tisztelt Doktornő! Még egészen kicsi koromban műtöttek jobb oldali lágyéksérvvel, és néhány éve egy vizsgálat után azt az eredményt kaptam...
Lágyéksérv kiújulása műtét...
Tisztelt Doktor Úr! Már 8 hete, hogy kétoldali lágyéksérvvel műtöttek (laparoszkópos módszerrel) . Körülbelül a jobb oldali combhajlatban volt...
Combom külső felén égető, szúró...
Üdvözlöm Zoltán vagyok 50-éves. Szeptember végén sikeres jobb oldali lágyéksérv műtétem volt, viszont azóta a bal combom külső részén kB 20 cm...
Lágyéksérv mütét utáni fájdalom
Tisztelt doktornő 2 hete mütottek lágyéksérvvel, un. Lichtenstein eljárást alkalmazva. A vágás hossza 8-9 cm. A kezdeti erős fájás 3-4 nap múlva...
Lágyéksérv
Jó napot. Hálos Laparoszkopos baloldali Lagyéksérv mütétem volt 5 hete. Mütét elött tojás méretü volt a dudor. Viszont mütét után is megmaradt a...