Lágyéksérv kiújulása műtét után?

Tisztelt Doktor Úr! Már 8 hete, hogy kétoldali lágyéksérvvel műtöttek (laparoszkópos módszerrel) . Körülbelül a jobb oldali combhajlatban volt egy mogyoró nagyságú, illetve, bal oldalon kisebb. Műtétet követő 2. hét óta, a sérv helyének tapintásos önvizsgálatakor, köhögésnél a jobb oldalon ugyanúgy érzem a sérv jelenlétét/előboltosulását, mint műtét előtt. Kérdésem az lenne, hogy előfordulhat-e az, hogy kiújult a sérvem, esetleg a háló el tud mozdulni a helyéről? Lehetséges az, hogy a háló ellenére még kitapintható ilyenkor a sérv/sérv helye, vagy mit érezhetek? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza lágyéksérv témában

Kedves Zoltán!

A laparoszkópos műtét után ennyi idő elteltével ezek a jelek normálisak lehetnek. Amennyiben 6. héten is ilyen jeleket észlel, keresse fel operáló orvosát.

Üdvözlettel Papp Géza

Kérdés: 2019. június 23., 21:47; Megválaszolva: 2019. június 25., 13:35
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Lágyéksérvre hajlamos vagyok....
Tisztelt Doktornő! Még egészen kicsi koromban műtöttek jobb oldali lágyéksérvvel, és néhány éve egy vizsgálat után azt az eredményt kaptam...
Combom külső felén égető, szúró...
Üdvözlöm Zoltán vagyok 50-éves. Szeptember végén sikeres jobb oldali lágyéksérv műtétem volt, viszont azóta a bal combom külső részén kB 20 cm...
Lágyéksérv mütét utáni fájdalom
Tisztelt doktornő 2 hete mütottek lágyéksérvvel, un. Lichtenstein eljárást alkalmazva. A vágás hossza 8-9 cm. A kezdeti erős fájás 3-4 nap múlva...
Lágyéksérv
Jó napot. Hálos Laparoszkopos baloldali Lagyéksérv mütétem volt 5 hete. Mütét elött tojás méretü volt a dudor. Viszont mütét után is megmaradt a...