Gyermekkori csonttörés

Tisztelt Doktor Úr, 1992-ban 4 éves koromban egy véletlen baleset során a jobb alkaromban nyílt csonttörés keletkezett. A törést nem műtötték meg, a sérült csontot helyre tették és a karomat sínbe helyezték. Azóta sajnos van egy ferdeség az alkaromban, ez szemmel is jól látható. Eddig csupán esztétikai problémákat okozott, valamint nem minden mozdulatot tudok úgy megcsinálni mint a másik karommal (pl nem tudom megérinteni a vállam) . Manapság viszont egyre többször érzek a törés helyén éles fájdalmat, enyhe zsibbadást és erőtlenséget. Tudom, hogy látatlanban nem lehet diagnózis felállítani. Én csupán azt szeretném tudni, hogy milyen irányba induljak el, milyen szakrendelést tudok ezzel kapcsolatban felkeresni? Valamint Ön szerint van-e esélyem arra, hogy műtéttel helyrehozzák, vagy valamelyest nyavítsanak egy olyan törést és az abból adódó rendellenességet ami több mint 20 éve történt? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza korrekciós műtét az alkaron témában

Valóban nehéz vizsgálat és a röntgen ismerete nélkül pontos választ adni. Leírása alapján tengelyeltéréssel gyógyult a törése és a nyílt törés utáni megszokott fokozott hegesedés a bőr alatti szövetekben is eredményezheti a panaszát. Elméletileg lehet műtéttel javítani a problémán, de ennek pontos megítélése céljából baleseti sebészeti vagy ortopédiai szakvizsgálat javasolt a korrekciós csontműtét mérlegelése céljából.

Kérdés: 2015. február 18., 10:47; Megválaszolva: 2015. február 25., 09:46
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus