• Gyomorbaj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        szeretném megkérdezni hogy összefügghet e a tüneteim a refluxommal amit én mellesleg nem érzek.tükrözés alkalmával deritették ki hogy állitólag refluxom van de nyelőcső rröntgennél nem találtak visszaáramlást.tüneteim gyengeség a végtagjaimban szédülésérzet torokfájás erős gyomorfájás,már fogytam öt kilót és helikobakterem is van amire nem szedek semmit tükrözésem kb három éve volt.félek hogy komoly a baj mert hárman a családban rákban haltak meg.doktor urnak mi a véleménye mit szedjek erre a helikobakterre .ugye nincsen gyomorrákom köszönettel

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A végtaggyengeség és a szédülés nem tünete a reflux-betegségnek (a gyomor - és torokfájás viszont lehet). A helicobacter-fertőzés kiirtására két antibiotikum és dupla dózisú savcsökkentő szedése javasolt 7 napig. Ha 3 éve nem volt gyanús elváltozás a gyomortülrözés során kevéssé valószínű, hogy gyomorrákja lenne. Ismételt vizsgálat azonban teljesen kizárhatja ezt, valamint információt adhat arról, hogy nincs-e gyomor- vagy nyombélfekélye, illetve szövődménye a reflux-betegségnek.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 12., 18:29; Megválaszolva: 2010. december 14., 15:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés