Acerola+C vitamin?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy az " Acerola" por szedése mellett, ami 17 % C vitamint tartalmaz szedhető- e bár milyen C vitamin? A 17 % kevésnek tűnik, ezért szeretném megkérdezni az Ön véleményét! Köszönettel!

Dr. Szanyi Andrea válasza C vitamin témában

Kedves Kérdező! Az Acerola por 17%-ban tartalmaz természetes C vitamint, ami igen magas C vitamin tartalmat jelent. Napi kb 3g fogyasztása (2x1 mokkáskanálnyi) 750 mg C vitaminnak felel meg. E termék fogyasztása mellett nem szükséges más C vitamin tartalmú készítmény szedése, a napi C vitamin szükséglet feletti, mennyiség szedése viszont a vizelettel kiürül. Bizonyos betegségek fennállása esetén, műtétek után a jobb sebgyógyulás érdekében a napi ajánlott C vitamin, mennyiség 1000 mg.

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2016. április 12.

Kérdések és válaszok: Egyéb

C vitamin probléma, túlzott szedés?
Jutavit 1500mg C vitaminját szedem retard formában napi 6*1500Mg Azért szedem mert a megfigyelésem alapján a HDL koleszterinem egész életem folyamán mindig 1...
Milyen c vitamint lehet szedni fekély...
Tisztelt Doktor Úr! Nekem a téli időszakban általában megjelenik enyhébb tünetekkel gyomorfekély. Az idei télen nem volt problémám, amíg el nem kezdtem c...
Cetebe C vitamin + cink káros?
Tisztelt Doktornő/Úr! A Cetebe C vitamin + cink vitamin kapszuláról szeretnék érdeklődni. Pár napja szedem, viszont nemrég olvastam, hogy a vesére káros...
C-vitamin kapszulában, vagy a nélkül...
Tisztelt Doktor Úr/Doktro Nő! Korábban elébbé bevásároltam (1 évre előre) 500 mg-os c-vitaminból, mely kapszulás kiszereléső (Cetebe 500mg retarda kapszula),...
Idősember tenyerének erességéről
Zsibbadó kéz. A tárgyak megfogásakor nem érzi azokat. A képen látható erességgel összefüggésben van? Szinte feketéllik; a tenyér és az ujjak. Kell-e rá kenőcs...
Nyaki gerinc elváltozás okozhat...