• Tisztelt Dr Úr!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr. Egy olyan problemával fordulnék Önhöz kb 3-4 hónapja tartó mellkas fájdalommal kezdődő kivizsgálás sorozaton estem át ez idő alatt kardiológiás, endokrinológiás, gasztroenterológiás, neurológiás, vizsgálatok voltak. Reszletezném. Szédüléssel mellkasfajdalommal kezdődőtt ez év nyárán amivel sürgösségi ellátásban részesültem ott vérvétel és EKG követöen kimerültséggel haza küldtek majd jelentkeztem a házi orvosnál ő küldőtt kardiologiára ahol holter EKG, terheléses EKG, szív ultrahangot követöen kizárták a szív eredetű problémát ezt követően neurologiás kivizsgálás következett ahol MRI vizsgálat volt hati szakaszon Th8Th9Th10 es csigolyáknalkezdetleges sérvet állapitottak meg további kezelést nem kaptam mint gyógytornát. Ezt követően megint sürgössegi ellátásban reszesültem ahol a Dr felirt savlekötöt és elküldött gyomortükrözésre. A tükrözés eredményét mellékelem a vélemény Reflux oesophagitis gr. LA-A. Antrumgastritis. Lymphangiectasiae duodeni. Szövettan negatív. A mellkas fájdalmam némiképp csökkent de nem szünt meg. A savlekötöt szedem azota is este 1 szemet. Emelett is minden étkezés után diszkomfort érzés a gyomorban mellkasban ball és jobb felkar fájdalom émelygés, hányinger, puffadás, szédülés szívdobogas erzés heves szivverés.Folyamatosan megvan és már tanácstalan vagyok. Emellé még társul alvás zavar is és álmomból felriadás a mellkasomban pedig a hirtelen szúrástól a nyomó égő érzésig minden megvan.És a hátfájás is tarsul még a hátam közepen szúró fajdalom. Tanácsára lennék kíváncsi mit tegyek a diéta sem segít. Köszönettel.

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Ha a panasz kifejezetten étkezéshez köthető, érdemes lenne a hasnyálmirigy irányába is vizsgálódni (hasi UH, hasi CT, száklet elasztáz vizsgálat), valamint felmerül még bennem ritkán előforduló, gyomor béltraktus eredetű hormontermelő (APUD) folyamat, esetleg carcinoid szindróma esetleges oki szerepe.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2018. december 14., 18:57; Megválaszolva: 2018. december 15., 19:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: