gyomorsav problémák

Tisztelt Doktor Úr! Elkeserédesemben fordulok Önhöz, mert már mindent kipróbáltam, rengetek féle gyógyszert beszedtem, voltam tükrözésen (gyomor, bél) és semmi nem segít, mert a gyomorsavra eddig felírt összes gyógyszer mellékhatásai mind kijönnek rajtam, emiatt nem tudok aludni, iszonyatosan fáj a fejem, szédülök (nistagmust is észleltek az SBO-n) és a gyomron, éjszakánként nem tudok aludni, fájnak az alsó végtagjaim, és pánikszerű érzés fog el, szívdobogás, remegés.Emiatt nem tudok éjszakánként aludni sem. Jártam gasztroenteorológusnál, széttárta a kezét, hogy hát be kell szedni a gyógyszert. Az nem érdekelte, hogy ennyi más bajom van tőlük, amire ugye újabb gyógyszert kaptam és még kórházban is voltam. Ha nem szedem őket nagyon jól vagyok, de a gyomorsav iszonyú marását és a gyomorfájást nem tudom elviselni. Nagyon tanácstalan vagyok, hová fordulhatnék még, vagy mit csináljak? Próbáltam teát, mindenféle alternatív módszert, leszoktam a kávéról, a szénsavas vízről, de sajnos semmi változás.Nem vagyok ideges típus sem, ez sem állhat a háttérben. Iszonyúan szenvedek és már nem tudom hová fordulhatnék: - ( A háziorvosom nagyon jó, ő legalább próbál segíteni, már a 7. gyógyszerrel próbálkozik, de sajnos ez sem jött be. A tükrözésen gyomorpolipot, vastagbélpolipot és krónikus gyulladást állapítottak meg, a vastagbélről levették, a gyomorból is vettek le, jóindulatú volt mindegyik.Bár azt mondta az egyik orvos, hogy ezek a PPI-től vannak..., helycobacter nem volt. Elmennék már bárhová, ha valaki végre tudna segíteni. Kérem ha esetleg tud valami tanáccsal szolgálni, kérem válaszoljon nekem. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

Nehéz ilyen sok vizsgálat és gyógyszeres kezelés után bármit is mondani, főleg vizsgálat nélkül, látatlanban.Talán az életmódra, diétára tudnám felhívni a figyelmét. Nem elég a kávéról, szénsavas italról lemondani, a tea, csokoládé, édesség, alkohol, fűszeres ételek is erősen fokozzák a tüneteket. Naponta többszöri, kis mennyiségű étkezés javasolt, lefekvés előtt legalább 2 órával már nem javasolt az étkezés. Hasznos lenne pszichológus segítsége is, lehetséges, hogy a tünetek mélyén pszichés probléma is lakozik. (a neurológiai tünetek miatt gondolom, hogy neurológus már vizsgálta) Jobbulást kívánok!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. március 04., 08:58; Megválaszolva: 2015. március 04., 19:53
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Savcsökkentő
Gyomorfájadom és reflux
Nyitott gyomorszáj?
Mellkasfàjdalom
Tisztelt Doktor Úr! 3-4 hete kezdődött mellkasfájdalmam, a szegycsont közepèn erős fájdalom, mely sokszor kisugárzik mindkèt oldalirányba...
Hogyan tovább, mit szedjek?
Jo napot Doktor Ur! Az a gondom, hogy már kb 3 hete szedem az emozult. Eleinte szedtem ugy h reggel: 40mg, este 20mg, aztan 40-40 mg.. Nem igazan...