Bennem van a hiba?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Túlérzékenynek születtem, mindenkivel együtt tudtam érezni, láttam a hangulat ingadozást az arcukon. Soha nem voltam beteg, még megfázva sem voltam, míg 1991-ben dühkitörés miatt az idegosztályra vitt egyik festőművész ismeősöm, s másnap reggelre beszélni, járni sem tudtam, vérnyomásom felemelkedett, pedig gyógyszert nem kaptam, kezeim ütemesen jártak-fel-le. Azt mondták a viziten, ne erőltessem a beszédet, mert gyorsabban pörög a gondolatom, minthogy tudnám követni, s kezdjem el vezetni az álmoskönyvemet, kezdjek el írni - mellesleg írásaimra, álmoskönyvemre senki sem volt kiváncsi é1995-ben. Nem százalékoltak le, többé nem tudtam a lakást sem elhagyni, csak sírtam tehetetlenül, remegett az egész testem. Gyerekkoromban annyira agyon voltam ijeszgetve az orvosokkal, hogy nem lehetett becibálni egyetlen rendelőbe sem, még influenza gyanú idejében, sem fogorvoshoz. 1995-től, amikor pszichiátriára kerültem különös körülmények között - bizottságra mentem oda papírért előtte -, félni kezdtem az orvosoktól, az a véleményem, hogy egyesek azt tesznek, amit akarnak, s visszaélnek a hatalmukkal, azzal, hogy a kezükben van a sorsom. Nagyon megaláztak 1997-ben és 2006-ban, senkinek nem kívánom. Mivel férjem nincs, senkire sem számíthattam aki kiállt volna mellettem. Több jó orvos ismerősöm elhalálozott, mert az emberi orvosokkal mindig meg tudtam találni a kellő hangnemet. Mai napon szakrendelésre mentem, s egy kioktató, durva doktornő rendelt. Nagyon rosszul éresztem egyből magam, főleg, mikor többsör rám ripakodott, hogy lazítsam el magam, ami a rengeteg félelemtől már nekem régóta nem megy. Ha tehetem, megkeresem az emberségesebb orvosokat, de úgy érzem, egyre kevesebb, ha több pénzem lenne, talán meg tudnám fizetni a jobb kiszolgálást. Látszik-e rajtam, hogy félek a durvább orvosoktól, hogy ők ezt észreveszik rajtam, hogyan tudjak ezen változtatni? Köszönöm előre is segítségüket!

Dr. Veress Dóra válasza orvosválasztás témában

Kedves Kérdező! Azt gondolom, hogy az emberségesség nem pénz kérdése. Az az orvos, aki empatikus és elfogadó, az külön anyagi juttatás nélkül is az, így azt tudom tanácsolni, hogy folytassa tovább a keresést. Önnek jogában áll szabadon orvost választani, pláne egy ilyen esetben, amikor pszichés problémákról van szó.

Megválaszolva: 2011. augusztus 24.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Paranoid viselkedés belátás nélkül
Antidepresszáns gyógyszerinterakció
Tisztelt Doktor Nő! Tavaly szeptemberében kezdtek kezelni pánikbetegséggel, szorongással. Szédüléssel járó panaszok, izzadás, erős szívdobogás, homályos...
Antidepresszáns váltás
Tisztelt Doktornő! 12 évig szedtem Cipralex 20 mg gyógyszert, (kevert szorongásos, depressziós tünetek miatt) amely tökéletesen bevált, teljesen jól éreztem...
Megőrülhettem?
Tisztelt Doktornő! Harmad éves orvostanhallgató vagyok. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tavaly novemberben a vizsgaidőszakom előtt erős pánikrohamokkal...
Furcsa testi tünetek lelki alap?
Kedves Doktornő! Az én problémám január közepén kezdődött, amikor is kiderült egy nőgyógyászati probléma (petefészek ciszták) mivel az orvos azt mondta,...
Rivotril egyéb készítményekkel
Üdvözlöm! Pánikbetegségemre napi 3x0,5mg Rivotrilt szedek, Leiden heterozigóta betegségem is igazolt. A kérdésem az lenne, hogy a fogászati kezelésem során...