gyermekviselkedési problémák

Tisztelt Doktor Úr/Nő4Férjemmel elváltunk közös megegyezéssel három éve.Van két gyermekünk, 10 éves fiú, és 12 éves lány. A kisfiammal vannak problémák, főleg az iskolában a tanulmányi eredménye romlott meg. A voltpáromnak van egy párja, ott is két gyerek, van.Úgy egyeztünk meg a volt párommal, hogy a kisfiam nála, a lányom pedig nálam van elhelyezve.Egy faluban lakunk, így azért könnyebb a gyerekeknek.Hittem én, de kisgyerek folyamatosan nálam van, mert az édesapa nagyon ritkán van otthon a munkájából kifolyólag. A mostohát meg nem igazán szereti, mert ő sem nagyon töri magát érte. Agresszív lett a viselkedése, ami hullámokban jön rá.Nem akar tanulni, elkalandozik az órákon, visszabeszél a tanárának. Aférjem azzal fenyegeti, hogy megveri, és nem engedi el hozzám el többet. Mivel mindez biztosan az én hibám.De tudni kell, hogy a volt férjem, amióta elváltunk, nem hagy békén, sőt fenyeget, ha nem lehetek az övé, másé sem legyek.Tehát két vasat akar a tűzben tartani.És mivel én nemet mondok neki, a gyereken keresztül akar engem sakkban tartani. Mit lehetne ilyenkor tenne!

Dr. Varga Tamás válasza magatartászavar témában

Tisztlet Kérdező!

Ilyen gondok esetén egyik korszak sem ideális, de a fia életkora kifejezetten érzékeny időszak. Valósznűleg érzelmi zavar álhhat a viselkedési tünetek, teljesítmény romlás mögött. A legcélravezetőbb az lenne, ha a férjével meg tudnák beszélni a feszültségeket, a gyerekeket legkevésbbé vonnák be ezekbe a konfliktusokba. Amennyiben a 'helyzet" nem változik, keressen pszichológust fiának, aki segít feldolgozni a jelen körülményeket.

Kérdés: 2011. március 10., 10:52 ;Megválaszolva: 2011. március 13., 08:25
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar
Mit tegyek, ha beleszerettem az...
szkizotipiás rendellenesség