Halandzsa beszéd

Kedves Doktornő! Egy 5 éves óvodás kislány ha szorong, elkezd "repkedni", a társaival nehezen teremt kapcsolatot, figyelmét nehezen és rövid időre képes koncentrálni. Ha elfárad, vagy nem úgy alakul valami, ahogy szeretné, agresszív kitöréssel vagy sírással válaszol. Ami nagyon aggasztó, hogy ha fáradt, akkor átvált halandzsa nyelvre, minden előzmény nélkül. Ugye ezt komolyan kell venni? Soha ilyet még pedagógusként nem tapasztaltam. Válaszát köszönöm!

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza magatartászavar témában

Kedves Kérdező!

Jó lenne tudni, egy 5 éves kisleány mitől szorong? Mit jelenthet az, hogy "repked"?

A koncentrációs készség ebben az életkorban tág határok közt mozoghat.Frusztrált helyzetben az agresszív viselkedés, sírás nem szokatlan, vagy kirívó. A halandzsa nyelv is jelentkezhet minden különösebb betegség nélkül is.

Minden attól függ, Ön végül is mennyire látja e kórosnak a viselkedését, főleg, hogy megváltozott e a gyermek, és valamihez képest romlott a kommunikációja.

Szakavatott gyermekpszichológus vizsgálatot javasolnék, elsősorban az autizmus kizárása céljából.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 16., 22:49; Megválaszolva: 2016. január 17., 15:41
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mr lelet véleményezése
Mri lelet (Dva gyanú )
MR vizsgálat eredménye
Látás problémák
Csecsemő septum pellucidum hiánya