• Gyász utáni szexuális élet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A 16 éves nagyfiamat tavaly tragikus hirtelenséggel vesztettem el. Godd.-pasture szindróma alakult ki nála, és 5 nap alatt elvesztettem. Tüdővérzést kapott. Arra, hogy ez miért és hogyan történt, sokáig keestem rá a választ. Nem találtam. De közben az élet ment tovább, nem állt meg. A két kicsi fiamat néztem. Minden nap felkeltem értük. Próbáltam túlélni minden egyes napot. Talán 2 hónap telt el és a férjem - aki a 16 éves nagyfiam nevelőapja volt- elkezdett közeledni. Egyszerűen nem is tudtam a szexre gondolni. De Ő folyamatosan próbálkozott. Tudom, hogy férfiból van és neki szüksége van rá. Az eszem tudta. De a lelkem nem. A kérdésem: orvosilag mennyi idő a gyász? Mennyi ideig normális, hogy én elutasítom Őt? Már nem tudom, hogy nekem kellett volna úgymond megerőszakolnom magam, hogy szexuális életet éljek? De az az igazság, hogy akkor nem is tudtam gondolni erre. Az idő pedig telt. Hiába kértem, hogy legyen velem türelmes, várja meg, míg én közeledek. Csak lelkileg legyen mellettem. Nem értette meg. Folyamatosan "nyomult". És minél jobban nyomult, én annál jobban elutasítottam. Jelenleg pedig sajnos már nem is akarok ezek után vele lenni. A kérdésem az lenne, hogy úgymond én hibáztam, mert nem adtam meg neki, amire vágyott, annak ellenére, hogy én lélekben teljesen máshol jártam? Már magam sem tudom. Vagy ő volt türelmetlen? Egyébként a nagyfiam elvesztését sajnos a mai napig nem tudtam feldolgozni. Előre is köszönöm válaszukat Tisztelettel: Ildikó

        Dr. Diószegi Judit válasza a gyász témában

        Kedves Ildikó! Gyermek elvesztése szörnyű dolog egy szülő számára, nyilván nehéz feldolgozni. Előfordulhat, hogy ebben szakember segítségére is szükség van, úgy érzem, igaz ez Önre is. "Pszichiátriai" szempontból a gyászreakció 2 hónapig tart, ha ettől elhúzódóbb, vagy súlyos tünetekkel jár, akkor már hasonlít a depresszióhoz, ezért lehetséges, hogy pszichiátriai kezelésre szorul. Én nem tudok "hibást" keresni, de úgy gondolom nem is ez a fontos, hanem, hogy Ön segítséget kapjon ezen igen súlyos veszteség feldolgozásához. Érdemes lenne pszichiátriai vizsgálat után újra átgondolni kapcsolatukat, párjával átbeszélni, milyen nehézségeik vannak. Ha szükség van kezelésre, után másképpen láthatja majd a dolgokat.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 25., 17:05; Megválaszolva: 2010. október 27., 18:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: