Meddig szedhetö?

Tisztelt Dr Úr/Nő

 

42 éves nő vagyok.2006-ban agyi infarktusom volt, illetve konkrétan nem derült ki hogy az mivel a CT csak mind két oldalon magas intenzitásu jelet mutatott melyet 3 orvos is igy meg kérdöjelezett.2007-ben Pszichiátriára küldtek ahol xanaxot irtak fel ezt 2 honapig szedtem majd abba hagytam ezt követöen semmi féle gyógyszert nem szedtem.2008-ban kénytelen voltam a körzeti orvossal konzultálni aki rudotelt 0.5mg-ost irt fel amit jelenleg is szedek, de csak este egy felet veszek be, illetve miota semmi kilátásom a munkahelyre és férjem már lassan nem birja egyedül eltartani a családot igy reggel is beveszek egy negyed szemet amivel nyugtatom magam hogy majd csak jobb lesz.Este ha beveszem teljesen meg nyugtat de a reggeli nem.Hagyjam el a reggeli bevételét mivel csak 2 hete szedem és maradjon csak az esti vagy egyáltalán meddig szedhetö? Több helyen olvastam már hogy van aki 8-10 éve szedi de sokkal nagyobb mennyiségben.Szedhetem nyugodtan tovább és milyen mennyiségben? Melette jelenleg a cigarettárol valo leszokásba kezdtem vajon az is okozhatja hogy idegesebb vagyok? Válaszát elöre is köszönöm!

                                           tisztelettel: nekochan

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszerszedés témában

Tisztelt Levélíró!

Először is a konkrét kérdéseire válaszolnék: a nyugtatókkal kapcsolatban valami elírás lehet, mert Rudotelből nincs 0.5 mg-os (ez Xanax adag) . Így általában mondhatom csak, hogy a nyugtatókhoz (Xanaxhoz és Rudoltelhez egyaránt) van hozzászokás, tehát idővel egyre nagyobb mennyiséget igényelhet a szervezet a kívánt nyugalom eléréséhez. Vannak irányelvek, miszerint napi 1.5 mg alprazolam (Xanax) hosszabb távon is szedhető, ill. tapasztalat, hogy napi 2-3 szem Rudotelt szintén tartósan szednek (általában háziorvosi javaslatra) . De ez csak akkor ajánlható, ha nem kell idővel emelni az adagon!

Az egyéb észrevételeimet is azért szeretném megosztani Önnel: pontosan nem írja, mi az, ami miatt nyugtatóra szorul (netán maradandó testi károsodása van az agyi infarktust illetően? ) , ill. gondolkodott-e azon, hogy egyéb (aktívabb! ) módon küzdje le a szorongást? Netán a kiváltó ok kezelésével? Ez munkanélküliség esetén is jelenthet családi/egyéni/ vagy közhasznú tevékenykedést, netán továbbképzést stb. Mert nagyon rossz beidegződés, ha az ember a probléma megoldása helyett bekap egy gyógyszert....


 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 01., 10:38; Megválaszolva: 2009. július 01., 10:38
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?