Edesanyam gondjai

Kedves Rita! Edesanyammal kapcsolatosan irok, Edesanyamal mostanaban gond van, ugy gondolja, hogy figyelik, lehallgatjak a telefonjat es kovetik, de ezt mar betegesen gondolja es ezt nem tudjuk kiverni a fejebol, estenkent fel es nem nagyon megy ki a hazbol! Legyen szives valaszoljon, hogy mit tegyunk ez milyen gond lehet kesobbiekben, ha nem foglalkozunk vele, legyen szives adjon egy iranyt, amin eltudunk indulni, elore is koszonom a valaszat! Szep napot! Tisztelettel Istvan

Dr. Pálvölgyi Rita válasza időskori paranoid zavar témában

Tisztelt Kérdező, A területileg illetékes Ideggondozóba kéne elmenni az édesanyjával. Ott tudnak segíteni, gyógyszert írni. Nem ritka, hogy idős korban kialakul egy ilyen paranoid zavar. Általában kis mennyiségű gyógyszerrel is jól féken tartható. Ha viszont nem kap gyógyszert, az állapot várhatóan csak romlani fog. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. január 19.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Paranoid viselkedés belátás nélkül
Antidepresszáns gyógyszerinterakció
Tisztelt Doktor Nő! Tavaly szeptemberében kezdtek kezelni pánikbetegséggel, szorongással. Szédüléssel járó panaszok, izzadás, erős szívdobogás, homályos...
Antidepresszáns váltás
Tisztelt Doktornő! 12 évig szedtem Cipralex 20 mg gyógyszert, (kevert szorongásos, depressziós tünetek miatt) amely tökéletesen bevált, teljesen jól éreztem...
Megőrülhettem?
Tisztelt Doktornő! Harmad éves orvostanhallgató vagyok. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tavaly novemberben a vizsgaidőszakom előtt erős pánikrohamokkal...
Furcsa testi tünetek lelki alap?
Kedves Doktornő! Az én problémám január közepén kezdődött, amikor is kiderült egy nőgyógyászati probléma (petefészek ciszták) mivel az orvos azt mondta,...
Rivotril egyéb készítményekkel
Üdvözlöm! Pánikbetegségemre napi 3x0,5mg Rivotrilt szedek, Leiden heterozigóta betegségem is igazolt. A kérdésem az lenne, hogy a fogászati kezelésem során...