Szorongás okozhatja az alábbi tüneteket?

Tisztelt Doktor Nő! Két és fél éve járok pszichiáterhez. Depresszió miatt két éve kórházba kerültem egy hónapra, majd egy év múlva ismét. Ezenkívül súlyos szorongásom is van, továbbá BPD személyiségzavart is diagnosztizáltak. A szorongást már általános iskolás koromban is éreztem, de akkor pszichiáterhez még nem vittek. Rexetin, és Parnassan van még felírva a Rivotril mellé, de jelenleg csak a Rivotrilt szedem, a másik kettőt abbahagytam már hónapok óta, mert úgy gondoltam, megpróbálom ezek nélkül. A Rivotrilt naponta háromszor kéne szednem, de azt is már csak alkalmanként veszem be, amikor úgy érzem, hogy nagyon kell. Tudom, hogy ez a döntés nem helyes. A pszichiáteremhez csak szeptemberben megyek újra, mert szabadságolás van, és eléggé meg vagyok ijedve, mert kb. másfél hete, nagyon leesett a vérnyomásom és a pulzusom a régebbihez képest. 50-60 per perc közötti értékeket mérek, és szédülök is. Mostanában nagyon sokat figyelek magamra, mert a szívem is szúrkál néha, és kihagy. Van egy MPS-em is. Igaz, elküldtek kardiológiára, ami szintén csak szeptemberben lesz. De ugyanakkor azt is mondták, hogy ilyen tüneteket a túlzott mértékű szorongás is okozhat. Én most leginkább attól félek, hogy ennyire lement a pulzusom. És azt szeretném kérdezni, hogy ez valóban lehet a szorongástól, akárcsak a szapora pulzus? Szedném a Riviotrilt rendesen inkább, de most meg már azért nem merem bevenni, mert félek, hogy az még lejjebb viszi. (Elnézést, ha hosszúra sikeredett az írásom) . Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongás, szívpanaszok témában

Tisztelt Kérdező,

Nem jellemző, hogy a szorongás lejjebb vinné a pulzusszámot, inkább fokozni szokta. Ez a pulzusszám még normális, nem kell tőle megijedni. A szeptemberi kardiológiai vizsgálat indokolt, önmagában ez a pulzusérték nem indokol sürgős kivizsgálást. Nyugodtan emelje a Rivotril mennyiségét, várhatóan csökkenni fog a szorongás.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. augusztus 06., 22:35; Megválaszolva: 2015. augusztus 09., 22:02
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Indulatkezelés
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas