Prosztatarák és kemoterápia

Tisztelt Merth Dr Úr! Másfél éve prosztatarákja csontáttétekkel van a férjemnek.Hormonkezelést kapott, de már nem hat.Emelkedett a psa 756-ra. Megkapta az első kemót.10-t fog kapni. Az ő esetében nem lett volna hatásos a abirateró acetát? Annak is van mellékhatása mint a kemónak? A kemó mellett kap zometát havonta, injekciót 3 havonta.most kapott medrol tab.-t.Ez milyen tabletta, mire jó, hogyan ajánlott szedni? naponta vagy 2 naponta 2x1? Köszönöm.bjné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Katalin válasza prosztatarák témában

Kedves Hozzátartozó,

A csontáttétek a IV.klinikai stádiumot jelentik.

Csontáttétei miatt kapja a Zometa infúziókat.

A magas PSA miatt indult a kemoterápia.

A kérdezett cyproteron acetát mellékhatásai a hormonkezelés mellékhatásai - a férfi hormonszint csökkenésének következményei valamint a máj és szív károsodása.

A Medrol -kérdés milyen dózisban, azaz hány mg-ot írtak fel?

Amennyiben 4mg vagy 8mg, a 2 tabl.szedhető egyszerre, amennyiben 16mg vagy 32 mgy, jobb a 2x1.

Üdvözlettel

dr. Molnár Katalin

Kérdés: 2011. augusztus 28., 20:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 07:05
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
Prosztata szövettan
Tisztelt Doktornő! Édesapám 84 éves, (kb 10 éve) , azaz 2004-es év óta bajlódik dysuriás panaszokkal. 2010-ben jelentkeztek nála fokozottabban a...
Prosztatarák, csontáttétekkel.
Tisztelt Nagykálnai Dr Úr! 2010.02.-ban diagnosztizáltak a férjemnél prosztatarákot csontáttétekkel. Hormonkezelést kapott ez év 07.hó-ig. Napi...
Prosztatarák diagnózis
apukamnal prosztatarákot álapitottak meg.gleason score értéke 3+3=6.azt szeretnem megtudni hogy ez mit jelent, milyen a gyogyulási esélye koszonom elore...
Prosztata rák utáni PSA nézése
tisztelt doktor nő/úr! a kérdésem a következő lenne.apukámnál május körül fedezték fel a prosztata daganatot, szerencsére nem találtak...
Prosztata rák lehet áttétes?
Tisztelt cím! Az édesapán szövettani vizgálatában ez áll: jobb alsó negyedben sokgócú daganatos burjánzást látni, mely 1mm alatti...