Csontáttétes prosztatarák

Férjemet pont egy éve műtötték prosztatarákkal. Most februárban csontáttétet diagnosztizáltak nála. A grommar150 gyógyszer mellett elkezdték a Zometa infúziót is adni /3 hetente/. Most elkezdett fogyni, pedig az étvágya jó.. 102kg volt januárba, most pedig 98, 1 kg. Ha nem lenne a férjem beteg, akkor nagyon tudnék örülni a testsúlycsökkenésének., mert van némi súlyfeleslege. Azt szeretném megkérdezni, h milyen vizsgálatokkal lehetne kideríteni a fogyás okát? A legutóbbi Psa-ja 0, 152 volt. A gleason score 4-5. Olvastam, h aki a zometa infúziót kapja, annak kalcium és D vitamint is kell szedni, valóban így van? Köszönöm előre is a válaszát

Dr. Nagykálnai Tamás válasza prosztatarák témában

Sajnos arról nem tudok nyilatkozni, hogy a 102 kilós férje miért adott le 3, 5 kilót. Sok oka lehet: maga a prosztatarákos betegség, egyéb testi elvátlozások, étvágytalanság, emésztési zavar, de idegi tényezők is (félelem, szorongás, stb.) .

A Zoledronsav (Zometa) infúziók, de minden csontfelszívódást gátló anyag mellé természetesen kalciumot és D-vitamint is javasolt rendszeresen fogyasztani, hiszen valamit be kell építeni a csontba.

Sajtot egyen például, napoztassa a bőrét - ha végre tavasz lesz.

Számos patikaszer ismeretes, recept nélkül kaphatók.

Tehát Calcium és D-vitamin együtt tabletta, kapszula, vízben oldódó pezsgőtabletta, stb. formában kaphatók.

Kérdés: 2011. március 18., 07:16; Megválaszolva: 2011. március 31., 11:59
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
Prosztata szövettan
Tisztelt Doktornő! Édesapám 84 éves, (kb 10 éve) , azaz 2004-es év óta bajlódik dysuriás panaszokkal. 2010-ben jelentkeztek nála fokozottabban a...
Prosztatarák, csontáttétekkel.
Tisztelt Nagykálnai Dr Úr! 2010.02.-ban diagnosztizáltak a férjemnél prosztatarákot csontáttétekkel. Hormonkezelést kapott ez év 07.hó-ig. Napi...
Prosztatarák diagnózis
apukamnal prosztatarákot álapitottak meg.gleason score értéke 3+3=6.azt szeretnem megtudni hogy ez mit jelent, milyen a gyogyulási esélye koszonom elore...
Prosztata rák utáni PSA nézése
tisztelt doktor nő/úr! a kérdésem a következő lenne.apukámnál május körül fedezték fel a prosztata daganatot, szerencsére nem találtak...
Prosztata rák lehet áttétes?
Tisztelt cím! Az édesapán szövettani vizgálatában ez áll: jobb alsó negyedben sokgócú daganatos burjánzást látni, mely 1mm alatti...