• Prosztatarákra a gyógyszer elegendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Egy véletlen vizsgálat során rosszindulatú daganatot találtak a prosztatámban. A PSA vérvizsgálat 11, 4 volt. Ultrahang vizsgálaton nem találtak különösebb elváltozást. A szövettani /10 helyről/ mintában viszont igen. Anandron tablettát /150mg/ írt fel az orvos, napi egy tablettát 3 hónapra. A tabletta szedése után pár héttel enyhe herefájdalmak és hőhullámok jelentkeztek. A merevedésem 0-ra csökkent. Egyéb panaszom nem volt és most sincs. 65 éves vagyok. Meddig kell szedni a tablettát? Visszaáll-e az eredeti vagy azt megközelítő állapot? Milyen kilátásaim vannak a jövőre nézve? Milyen mellékhatások lehetnek Csökkenthető-e, vagy időnként abbahagyható-e a szedés? Milyen megoldás van a potenciazavar leküzdésére?

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztatarák témában

        Tisztelt Olvasónk!

        A prosztata rosszindulatú daganata  fájdalmatlanul, tünetmentesen növekszik. A leírása alapján Ön fiatal. A prosztatára lokalizált, tehát kezdeti stádiumban lévő daganata van. Az ilyen stádiumban felfedezett daganat radikális prosztataeltávolítással  maradéktalanul gyógyítható. A műtét eredménye, ha időben elvégzik, tehát: maradéktalan gyógyulás. A műtétet, nehézsége miatt csak centrumokban végzik. A műtét legújabb, laparoszkópos típusát Debrecenben végzik legnagyobb számban és biztonsággal. Javaslom, leleteivel keresse fel a Debreceni Egyetem Urológiai Klinikáján Dr. Flaskó Tíbor tanár urat.

        Az önnek írt gyógyszer úgynevezett antiandrogén, melynek a merevedési panaszok, a klimaxhoz hasonló hőhullámok sajnos természetes mellékhatásai. Ezt a gyógyszert csak idős embereknek, előrehaladott stádiumú daganat esetén adjuk, egy injekciós készítménnyel kombinálva. A kezelés élethosszig tart, kb. 5-10 éves túlélést biztosít.

        Tisztelettel:
        Dr. Kocsis István urológus szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2008-05-21 17:15:59; Megválaszolva: 2008. május 21., 17:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: