Prosztatarákra a gyógyszer elegendő?

Egy véletlen vizsgálat során rosszindulatú daganatot találtak a prosztatámban. A PSA vérvizsgálat 11, 4 volt. Ultrahang vizsgálaton nem találtak különösebb elváltozást. A szövettani /10 helyről/, mintában viszont igen. Anandron tablettát /150mg/ írt fel az orvos, napi egy tablettát 3 hónapra. A tabletta szedése után pár héttel enyhe herefájdalmak és hőhullámok jelentkeztek. A merevedésem 0-ra csökkent. Egyéb panaszom nem volt és most sincs. 65 éves vagyok. Meddig kell szedni a tablettát? Visszaáll-e az eredeti vagy azt megközelítő állapot? Milyen kilátásaim vannak a jövőre nézve? Milyen mellékhatások lehetnek Csökkenthető-e, vagy időnként abbahagyható-e a szedés? Milyen megoldás van a potenciazavar leküzdésére?

WEBBeteg szakértő válasza prosztatarák témában

Tisztelt Olvasónk! A prosztata rosszindulatú daganata fájdalmatlanul, tünetmentesen növekszik. A leírása alapján Ön fiatal. A prosztatára lokalizált, tehát kezdeti stádiumban lévő daganata van. Az ilyen stádiumban felfedezett daganat radikális prosztataeltávolítással maradéktalanul gyógyítható. A műtét eredménye, ha időben elvégzik, tehát: maradéktalan gyógyulás. A műtétet, nehézsége miatt csak centrumokban végzik. A műtét legújabb, laparoszkópos típusát, Debrecenben végzik legnagyobb számban és biztonsággal. Javaslom, leleteivel keresse fel a, Debreceni Egyetem Urológiai Klinikáján Dr. Flaskó Tíbor tanár urat. Az önnek írt gyógyszer úgynevezett antiandrogén, melynek a merevedési panaszok, a klimaxhoz hasonló hőhullámok sajnos természetes mellékhatásai. Ezt a gyógyszert csak idős embereknek, előrehaladott stádiumú daganat esetén adjuk, egy injekciós készítménnyel kombinálva. A kezelés élethosszig tart, kb. 5-10 éves túlélést biztosít. Tisztelettel: Dr. Kocsis István urológus szakorvos

Megválaszolva: 2008. május 21.

Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek

Prosztata szövettan
Tisztelt Doktornő! Édesapám 84 éves, (kb 10 éve), azaz 2004-es év óta bajlódik dysuriás panaszokkal. 2010-ben jelentkeztek nála fokozottabban a nehezített...
Prosztatarák szövettani eredménye
Még nem tudni milyen kezelést fog kapni, de szeretném az Őnök véleményét megkérdezni az esélyeinkről. Esetleg javasolnak-e valami szert erősítésnek. Nagyon...
Prosztatarák és csontáttétek
T. Nagykálnai Dr Úr! 70 éves férjem 4 éve prosztatarákos csontáttétekkel. Kapott hormonkezelést, majd kemókat, de egy idő után a PSA mindig...
Prosztatarák biopsziás szövettan
T. Doktor Úr! A biopsziás szövettan vétel eredménye alapján a prosztata bal lebenyéből származó szövethengerekben az anyag, mintegy 50-60%-át kitevő mértékben...
Prosztatarák és hormonterápia
Édeapámnál rosszindulatú prosztatarákot diagnosztizáltak, hormonterápiát és gyógyszert javasoltak neki, a Gleason 3+3, PSA: 11, 92, a mirigyek zömében...
Prosztata rosszindulatu daganat
a Psa9, 9volt vettek biopsziát és az ki mutatta a rosszindulatu daganatot voltam csont scen és mr vizsgálaton ezek negativak.az orvos feltette a kérdést, hogy...