Idült bakteriális prosztatagyulladás

Kedves Doktor Úr! A következőkkel fordulok önhöz: pár hónappal ezelőtt voltam urológusnál aki megállapította, hogy prosztatagyulladásom van.Barátnőm unszolására mentem el, mert szexuális együttlét után neki állandóan hólyaghurutja jött ki. Már körbejártuk a problémát töviről hegyire, páromnak nincs semmi baja. Akkor az urológus csak egy alfa-blokkolót adott-ami így természetesen nem volt megoldás a problémánkra. Persze nem nyugodtam bele, és elmentem egy vizelettenyésztésre ahol E. coli tenyészett ki. Rezisztens ciprofloxacinra, norfloxacinra, sőt még sumetrolimra is.Kérdésem az lenne, hogy mivel cipro-ra, és norfloxacinra rezisztens mekkora az esély arra, hogy levofloxacinra is az lesz? És ha nem jöhetnek szóba a fluorokinolonok, akkor milyen antibiotikum lehetne jó egy idült bakteriális E.coli prostatitisre? Hatóanyagra lennék kíváncsi! Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza prosztata témában

Kedves Kérdező!

Egy baktérium tenyésztésnél több AB-re is megvizsgálják az adott baktérium törzset, mi az, amire rezisztens, amire nem. Ergo, a tenyésztési leletén rajta kell legyen annak az AB-nak a neve, ami beválhat Önnél. De! Mivel "E.Coli-ja van", próbálja ki (2-3 hónapig legalább) a D-Mannóz-t tartalmazó vmelyik terméket, mely kifejezetten erre a problémára van kifejlesztve. Lehet ugyan úgy segítene mint az AB... (Bár prosztata gyulladás esetén az AB szedése is javallt! )

Jobbulást kívánok!

Kérdés: 2012. május 02., 19:50; Megválaszolva: 2012. május 03., 17:18
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR