Orvos válaszol

Tüdő CT lelet eredmény

2022-11-14 11:26:39

Tisztelt Webbeteg! Az alábbi tüdő CT leletet kaptam: A bal S.9.-ben dorso-basalisan 4mm nagyságú mész denzitású képlet van. A bal S.5.-ben a szívcsúcs mellett, a pleurától és a pericardialis zsírszövettől egyértelműen el nem választható 20x14mm...

Mellkasi fájdalom

2022-11-14 08:06:09

Tisztel Doktornő! Kb 3 hónapja jelentkezett először a fájdalom a mellkasomban. Kissé balra orientálódik a szívem környékére. Nem köthető sem napszakhoz, sem tevékenységhez. Nem elviselhetetlen fájdalom, inkább tompán érzem. Légzéssel sincs probléma....

6237 Kecel

2022-11-13 20:32:33

Tisztelt Dr Nő édesanyám vastagbél daganattal műtötték áttétet képzett a májára májkapuba ezáltal nem műthető kérdezném mit javasolna lehet az effajta daganatot ráladiófrekvenciás kezelesse vagy fagyasztassal akár közvetlen a daganatba fecskendezett...

Mellkasi fájdalom

2022-11-13 14:06:10

Tisztel Doktornő/Úr! Kb 3 hónapja jelentkezett először a fájdalom a mellkasomban. Kissé balra orientálódik a szívem környékére. Nem köthető sem napszakhoz, sem tevékenységhez. Nem elviselhetetlen fájdalom, inkább tompán érzem. Légzéssel sincs probléma....

Diabétesz, inzulin

2022-11-13 11:38:20

Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy ugye az elfogyasztott szénhidrátból, cukor lesz,ami a véráramba kerül, ezt a cukrot az inzulin szállítja a sejtekhez,ami mehet az agy, izom, zsír sejtekhez. Ha van még valamennyi saját inzulin termelésem, akkor...

Szédülés, hányinger, szájszárazság, lábzsibbadás, hideg lábfej

2022-11-12 14:04:05

Tisztelt Doktor Nő! Három héttel ezelőtt egy összejövetelen alkoholt fogyasztottam (töményet, kicsit nagyobb mennyiségben) . Másnap korán reggel utaztam, és mivel kicsit hányingerem volt, illetve amúgy sem bírom az utazást, daedalon tablettát vettem be (az...

Pánikbetegség vagy valami más?

2022-11-12 11:01:55

Tisztelt Doktornő! Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy júniusban volt egy pánikrohamom a munkahelyemen miután ez megtörtént elkezdtem félni a következő rohamoktól így egyre több és több rohamom lett.. a pánikrohamok mellett megjelentek kényszeres...

Ülő életmód után milyen mozgásszervi vizsgálatok szükségesek?

2022-11-11 23:41:48

Kedves Doktornő! 2018 szeptembertől 2021 szeptemberig napi 6-7 órát ültem számítógép előtt, az elmúlt egy évben, pedig több, mint napi 10 órát, abból az elmúlt 4 hónapban alváson kívül pedig szinte csak a gép gép előtt ültem. Most akarok életmódot...

Vérkép értékelés

2022-11-11 18:22:00

Kedves Doktornő! Kislányom laborjának értékelésében kérnék segítséget, illetve, hogy milyen további vizsgálatot javasol. A kislányom cöliákiás, de tartjuk a szigorú diétát. A négy hónappal korábbi laborjában az Immunglobulin A (IgA) 2,5 volt, minden más...

Leszázalékolás

2022-11-11 12:57:35

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Leszázalékolással kapcsolatban, azon belül is a jogosítvány esetleges elvételéről szeretnék kérdezni. 2020-ban történt egy gerinc műtétem (Th.III. és L.I. csigolyák között DePuy Expedium implantátum rendszerrel korrekciós...

Kombinált teszt eredmény

2022-11-11 11:29:25

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Csatolva küldöm a kombinált tesztem eredményét. A véleményét szeretném kikérni, mi a teendő a továbbiakban. Egy kétségbeesett kismama

Teljes Gyomor Eltávolítás

2022-11-11 11:15:06

Tisztelt Cím! Édesanyám 66 éves. Év elején daganatot diagnoszitizátak a gyomrában,amit 4 kemoterápiás kezelés után sikeresen zsugorítottak,de ez után is teljes mértékben elkellett távolítani a gyomrát. A műtét szeptember elején történt,sajnos közben a...

Emelkedett Bazofil a vérképben

2022-11-11 09:29:33

Tisztelt Doktornő, a véreredményemben 3 éve magas a Bazofil granulocita (1.2 ; 1.4 ; jelenleg 2 értékű) . A házi orvos szerint az össz vérképem nézve ne foglalkozzak vele. Több mint 10 éve áll fent nálam raynaud szindróma, sosem vizsgáltattam ki az...

Sorozatos CT

2022-11-11 07:53:21

Kedves doktor úr 44 éves fiatalember vagyok egy régebbi trombózis miatt xarelto Nevű vérhígítót szedek sajnos az elmúlt 12 hónapban folyamatos pech sorozat miatt több sérülés érte a fejemet és mindig csináltak komputertomográfiás felvételt a biztonság...

Immunológiai eredmény

2022-11-10 13:00:51

Kedves Doktorúr! Kettő vetélés után elküldtek több kivizsgálásra aminek az eredménye, hogy Clexant kell szúrnom (MTHFR homozigota) valamint Medrolt kell szednem (nk magasabb) valamit most voltam immunológián ahol a C1 értékem 0,88 a CH50 pedig 56 lett. Nem...

Szédüléses panasz

2022-11-10 11:10:55

Tisztelt Cím! Hosszú ideje fennálló, szédüléses, émelygéses panasz miatt küldött neurológus MR vizsgálatra, kontrollra csak 2 hét múlva van lehetőségem. (A neurológiai vizsgálat eltérést nem mutatott.) A kérdésem az lenne, hogy az alábbi natív MR...

Lelet értelmezés

2022-11-10 09:47:25

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 55 éves vagyok, nem szültem. 2 hete LEEP conisaciós műtét és abrazió volt HSIL citológia miatt.Most kaptam meg az eredményt, nagyon megijedtem. Amig az orvossal nem tudok konzultálni, szeretném kérni a lelet...

MR vizsgálat eredménye

2022-11-09 21:22:30

Tisztelt Doktor Úr! 1 hónapja több óráig tartó fejfájáskor zsibbadni kezdett az orrom,nem tudtam rendesen beszélni,180/75 volt a vérnyomásom.A zsibbadás hamar elmúlt,a vérnyomásom 2 Tensiomin után ment le 140/80-ra.Neurológus MR vizsgálatra...

Pajzsmirigy- és májprobléma - Lehet egymáshoz köze?

2022-11-09 19:16:28

Tisztelt Doktor Úr/Asszony! A következővel kapcsolatban szeretném segítségét kérni. 3 évvel ezelőtt még egy kórházi kezelés alkalmával mutatott ki egy vérvizsgálat magas GOT, GPT értékeket. Akkor végeztek nálam ultrahang vizsgálatot, amely során...

Vizelet fehérje

2022-11-08 22:37:32

Tisztelt Doktorúr! Vizeletem a rutin teszt szerint mindig negatív fehérjére, a 24 órás fehérje gyűjtés meg mindig pozitív eredmény jön ki. Gyakran fáj a hátam, hol gyakori vizelés lép fel, hol megjavul. MRI, vérkép, stb minden negatív amúgy. Mi az a...

Pszchiés betegség?

2022-11-08 21:58:34

Üdvözlöm.28 éves,fiatal ember vagyok, vékony 67kg. Kb 7-8 éve ezelött Kevert szorongás és depresszió zavart diagnosztízáltak nálam , amire kaptam gyógyszert.Kisebb-Nagyobb kihagyásokkal mindig szedtem a gyógyszert, eddig nem is volt problémám. Ám fél éve...

Felső/Alsó légúti tünetek

2022-11-08 21:22:45

Tisztelt Doktornő! Az ügyben szeretném a segítségét kérni hogy az elmúlt 7-8 hónapban a munkahelyemen lévő ablaktól nem messze szabad levegőn,egy magaslatra galambok fészkeltek (nem sok de azok rendszeresen jelen vannak) ,és a galambok ürüléke az ablakomtól...

Torokprobléma

2022-11-08 17:44:37

Tisztelt Dr Zaránd Rajmund A tanácsára lenne szükségem...ősszel mindig felerősödik a refluxom. Érzem a forró gőzt a torkombannsokat kapar a torkom rengeteget böfögök. Köszörülöm a torkom sokat. És kb 6 napja émelyegtem jó pár óráig a savam miatt és...

Radialis laesio

2022-11-08 12:26:43

Tisztelt doktornő! Orsócsont törés után műtve voltam, és a műtét után nem állt vissza az alkar izmainak mozgása, csuklóm kezd javulni de ujjaimat csak nagyon minimálisan tudom mozgatni. Voltam EMG vizsgálaton ahol azt írták radialis motoros axonvesztése. A...

Paroxat és Rivotril tbl. szedése

2022-11-08 10:37:35

Kedves Doktornő! 51 éves nő vagyok. Kb. 25 éve szedem a Paroxat és a Rivotril tbl-t. Akkor még pszichiáter írta fel mindkettőt: a Paroxat 20 mg-osból naponta egyet, a Rivotril 0,5 mg-osból pedig szintén 1 tbl-t este. Azóta szerencsére majdnem sikerült...