• Dr. Szimuly Sándor

        36

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Családorvos

        Bemutatkozás:

      • legutóbbi válaszai
        Kedves Levélíró! Nagyon zavaró lehet a fent leírt probléma. Valószínűleg a gipszrögzítés és az a tény, hogy heteken keresztül nem használtad a kezeidet vezettek a kialakult állapothoz. A változtatást a kéz kisizmainak az erősítésében és aktív használatában látom. A konditerem és a kosárlabda is hasznos, azonban ki kellene próbálni olyan tornát, ami kifejezetten ezen izomcsoportra hat. Kérheted személyi edző tanácsát, vagy kereshetsz a neten, ma már számtalan lehetőség van. Igen népszerűek a saját testsúllyal végzett testedzések, ott biztosan találsz megfelelő gyakorlatokat, de a fokozatosság elvét ne téveszd szem elől! Üdv:
        Kedves Szilvia! Panaszai nem típusosak, valószínűleg nincs komolyabb probléma a háttérben. Ha Önt zavarja, háziorvoshoz forduljon első körben. Üdv:
        Kedves Aranka! Létezik ilyen, tüdőgyógyász meg fogja tudni mondani, hogy mi a további teendő, illetve, van-e további teendő. Üdv:
        Kedves Levélíró! Valószínűleg valamilyen hormonális zavar áll a háttérben, amely jelenleg nem okoz (a rendszertelen vérzésen kívül) komolyabb panaszt, a fogamzásgátló szedése pedig csak tünetileg rendezi a problémát. Javaslom hogy keressen fel egy nőgyógyászt, akivel meg kellene próbálni rendezni a panaszt. Üdv:
        Kedves Levélíró! Mielőtt bármilyen légzésjavító után nézne, előtte egy pulmonológiai vizsgálatot, illetve egy légzésfunkciós vizsgálatot javasolnék. Üdv:
        Tisztelt Hölgyem! Abban a kórházban lenne célszerű konkrét kérdést feltenni,ahol a babáját világra kívánja hozni. Véleményem szerint EDA elérhető minden olyan műtét esetén, ahol altatás nem szükséges. Ebből gondolom, hogy elvi akadálya nincsen annak sem, ha szülés során szeretne epidurális érzéstelenítést kérni. Ne féljen kérdezni, hiszen így szükség esetén kereshet másik kórházat a szülésig. Üdvözlettel:
        Kedves Levélíró! A Diabion kifejezetten cukorbetegek részére ajánlott táplálékkiegészítő, vitaminokkal és nyomelemekkel. Szedése mellett változatos, korszerű táplálkozás javasolt, illetve egyéb A vitamin készítményekkel nem szedhető. Üdv:
        Kedves Levélíró! A referenciatartomány férfiak esetében 9-50 U/l. A 85 nem túl magas érték, ha a többi májfunkciós érték nem emelkedett (GOT/GPT), akkor később ismétlés javasolt, és egyenlőre nincs teendő. Üdv:
        Kedves Levélíró! Valószínűleg nem az alkoholtól fáj másnap a lába, hanem sokkal valószínűbb valamilyen trauma (megüti, elesik?). Amennyiben a panaszok mindig ugyanott jelentkeznek és a panasz ismétlődik, úgy keresse fel háziorvosát, aki ha szükséges további vizsgálatokat fog javasolni.
        Kedves Levélíró! A csuklójában elég komoly kopás van, ami a balesetből ered. Hogy pontosan milyen megoldási lehetőségek vannak, azt kézsebésszel kellene megkonzultálnia, amit azt gondolom mindenképpen érdemes lenne minél hamarabb megejteni, hiszen Ön még nagyon fiatal, és a panaszai súlyosak. Üdv:
        Tisztelt Kérdező! Mielőtt bármilyen potencianövelő szedését elkezdené, javaslom kérje ki kardiológusa véleményét a készítményről. Ezen kívül felhívom figyelmét, hogy csak megbízható forrásból vásároljon ilyen készítményt, mivel a hamisítványok és a kétes eredetű szerek piaca virágzik jelenleg akár az interneten, akár egyéb helyeken. Üdv:
        Tisztelt Levélíró! A panasz alapján valószínűleg ínhüvelygyulladása van, amit először megpróbálnak konzervatívan (gyógyszeresen) kezelni, ha fizioterápiára és tartós pihentetésre sem javul, akkor valóban felvetődhet a műtét, mivel a panaszok idővel fokozódni fognak nagy valószínűség szerint. Ha jól sejtem, akkor minden bizonnyal sokat ír, vagy gépel, ez komoly elősegítő tényező. Üdv:
        Kedves Levélíró! Igazából látnom kellene, hogy pontos választ tudjak adni, valószínűleg semmi komoly. Nem tudom mekkora lehetett a sérülés, de valószínűleg sérül a bőrön kívül a sípcsont alatt a csonthártya, valószínűleg volt alatta egy kis bevérzés, és ennek a maradványa tapasztalható még. Ha a panasz zavaró, vagy fáj, akkor érdemes orvosnak szemrevételezni. Üdv:
        Kedves Levélíró! A vasszint az normál tartományban van. A fehérvérsejtszám magasabb, illetve az eosinophil abszolút és százalékos aránya is magasabb ez elsősorban allergiás panaszok esetén magasabb. Ha van panasza, akkor háziorvoshoz kellene fordulnia, ha nincs, akkor a laborvizsgálat ismétlését javasolnám 1-2 hét múlva. Üdv:
        Kedves Levélíró! Ha a csomó folyamatosan jelen van, akkor legegyszerűbb esetben lehet nyirokcsomó. Ha csak időnként jelenik meg, akkor lehet sérv és még lehet néhány egyéb ok is. Javasolnék egy háziorvosi vizsgálatot, ha szükséges, a háziorvos továbbküldi szakvizsgálatra. Üdv: