légzési nehézség

20-25 évvel ezelőtt megismerkedtem a jóga légzőgyakorlatokkal, a relaxációs légzéssel Sikerélményeim voltak, el tudtam lazítani az egész testem, kellemes érzés volt az ellazulás a könnyű, tiszta légzés.Pár éve akaratlanul is, koncentrálás nélkül irányítom a légzést/pl. számítógépezés közben/.Ennek hatására nehézlégzés, a mellkas felső részében a mellhártya idegesítő érzése alakul ki. Az asztmásokhoz hasonlóan kapkodom a levegőt.Nagyon hamar kialakul és nehezen tudok kilépni belőle.Nyugtatóval, vagy ha eltudom lazítani magam, hogy ne befolyásoljam a légzést sikerül időlegesen kilépni a levegő kapkodásból. A levendula illóolaj szagolgatása néha segít. Milyen természetes légzésjavítót, vagy mást tudnának javasolni? A lépcsőket kettesével szedem az emeletre, nincs állandó légzéskapkodás, mintha megnőne a fejemben a nyomás a rossz légzéskor.

Dr. Szimuly Sándor válasza légzőgyakorlat témában

Kedves Levélíró!

Mielőtt bármilyen légzésjavító után nézne, előtte egy pulmonológiai vizsgálatot, illetve egy légzésfunkciós vizsgálatot javasolnék. Üdv:

Kérdés: 2014. október 23., 12:22; Megválaszolva: 2014. október 23., 16:55

Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések

Lelet értelmezés
Kedves Doktornő! A fotón látható lelet esetében mi a teendőm? Üdvözlettel. Tibor
Mellkas ct értelmezése
Tisztelt Doktornő! Kérem seegítségét az alábbi ct diagnózis értelmezésében. "Jobb oldalon paravertebralisan kötegezettség és bronchiectasia...
Érdeklődnék hogy mit jelent ez a...
Azt mondta az orvoshogy ez bal oldali hörgő gyulladás szeretném kérdezni hogy ez a lelet valóban ezt jelenti kérem fejtse ki bővebben előre...
Lehetségey, hogy tüdőrákom van?
Tisztelt Doktornő! Üdvözlöm! 34 éves férfi vagyok, ebből kB 15 évet dohányoztam. Január 1. óta nem dohányzom. A véroxigénszintem nyugalmi...
Nodulus ártalmatlan csomó
Tisztelt Doktornő Kérem segítsen értelmezni, kielemezni a Ct leletemet. Kontrasztanyagos mellkas Ct vizsgálaton voltam. Az Ideggyógyász javasolta...