erek visszahúzódása

Tisztelt Dr Nő/Úr! Az én kérdésem az erekkel kapcsolatos. Fizikai munkát végeztem 12 évig, amitől az erek a csuklómtól indulóan a felkaromon kidudorodtak néhány helyen. Néhány éve magas vérnyomással kezelnek amire Meramyl HCT 25mg, Novotens 5mg tablettát szedek napi 1 szemet. Koleszterinemre pedig Lipidil 267 kapszulát. Sokáig dohányoztam is, de 3 éve letettem, a testsúlyom sem az ideális. Egy ideje azt vetem észre, hogy az erek visszahúzódtak a karommon és néha ez még kellemetlen érzéssel is jár. Van, mikor újra ugyan úgy néz ki és akkor semmi problémám. Ugyan ez mondható el a lábamon is az erekről.Sem a kezem, sem a lábam nem zsibbad, nem ég, nem pirosodik. Ha ez esetleg vérnyomás probléma akkor a háziorvost keressem fel vagy forduljak szakorvoshoz, esetleg kardiológushoz. Köszönöm válaszát Horváth Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szimuly Sándor válasza erek témában

Kedves Szilvia!

Panaszai nem típusosak, valószínűleg nincs komolyabb probléma a háttérben. Ha Önt zavarja, háziorvoshoz forduljon első körben. Üdv:

Kérdés: 2014. október 25., 08:34; Megválaszolva: 2014. október 25., 19:03
Kérdések és válaszok: Egyéb
Áttetsző erek a testen.
Kedves Dr.úr/nő! Kb 2 hete figyelmes lettem arra hogy a tenyeremen teljes mértékben átrajzolódnak a lila-kék erek.Utána észre vettem a mellemen a...
Erek
Jó napot kívánok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy pár hete jobban látszanak a zöld erek a karomon, mellkasomon, ez mitől lehet? 176cm 68kg vagyok...
Féloldali zsiborgás
Lelet kiértékelése
A múltkor írtam önnek és a választ...